Traži

Bezglutenska granola za savršen početak tjedna

Bezglutenska granola za savršen početak tjedna

S bloga "Our Food Stories"


Fotografija: Our Food Stories

Donosimo vam recept za bezglutensku granolu bez orašida koja je idealna za sve one koji su intolerantni na gluten ili alergični na orašaste plodove

Ovaj sjajan recept pronašli smo na blogu Our Food Stories koji rado pratimo, a on je idealan za sve kojima je važna zdrava prehrana. U nastavku otkrijte recept i počnite tjedan sa zdravom granolom bez glutena i orašastih plodova.

Sastojci

200g rižinih pahuljica

30g ekspandirane riže

30g ekspandiranog prosa

70g suncokretovih sjemenski

70g sezama

60g listića kokosa

180g rižinog sirupa

50ml kokosovog ulja

prstohvat mljevene vanilije

1 žličica cimeta

prstohvat soli

100g grožđica

Postupak

Zagrijte pećnicu na 160°C. U velikoj zdjeli promiješajte sve suhe sastojke odnosno sve osim kokosovog ulja i rižinog sirupa. Zatim rastopite kokosovo ulje i umiješajte ga u suhe sastojke pa dodajte rižin sirup i sve dobro izmiješajte. Zatim u protvan stavite papir za pečenje i na njega ravnomjerno raširite smjesu za granolu. Pecite ukupno 20 do 22 minute, a nakon 10 minuta izvadite i promiješajte kako bi se sve ravnomjerno ispeklo. Prije serviranja dobro ohladite granolu pa je poslužite s grčkim jogurtom i svježim voćem.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor