Search

Bezglutenska Pavlova torta s borovnicama

Bezglutenska Pavlova torta s borovnicama

Savršen ljetni desert


Image: Our Food Stories

Pavlova torta je nevjerojatno jednostavan, a ukusan i oku privlačan desert koji ćete brzo pripremiti i još brže pojesti

Recept koji vam donosimo osmislile su Laura i Nora s bloga Our Food Stories o kojem smo već pisali, a radi se o Pavlovoj torti s borovnicama. Ovaj je jednostavan desert idealan za ljetne dane, a vrlo ćete ga brzo pripremiti i moći uživati u njemu. U nastavku pročitajte kako pripremiti ovu neodoljivu tortu.

Sastojci

Za bazu:

3 bjelanjka

150 g finog šećera

4 žlice praha borovnice (ako ne možete nabaviti prah možete samljeti smrznute borovnice)

prstohvat soli

Za kremu:

200-300 g slatkog vrhnja

prstohvat praha vanilije (ili ekstrakt vanilije)

oko 100 g svježih borovnica

Bezglutenska Pavlova torta s borovnicama (фото 1)

Priprema

Zagrijte pećnicu na 100ºC. Počnite tući bjelanjke u snijeg i polako dodajte šećer i sol i tucite 5 do 10 minuta dok se šećer ne rastopi i dok ne dobijete čvrsti snijeg pa na kraju lagano umiješajte prah borovnica. Zatim smjesu istresite na papir za pečenje i formirajte krug odnosno oblik torte tako da u sredini ostavite udubljenje za kremu. Zatim pecite Pavlovu 90 do 100 minuta pa ugasite pećnicu i otvorite malo vrata (zaustavite ih drvenom kuhačom da se ne zatvore sasvim). Kad se Pavlova skroz ohladi maknite je s papira za pečenje dugim, širokim nožem. Za kremu istucite vrhnje s vanilijom i šećerom i dodajte ga u sredinu torte. Ukrasite s još praha borovnice, svježim borovnicama i svježom mentom.

Bezglutenska Pavlova torta s borovnicama (фото 2)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više