Traži

Bezglutenski kolač od palente i malina? Može, odmah!

Bezglutenski kolač od palente i malina? Može, odmah!

Recept by Chef Darko's Foodstyling

Tekst: E.G.


Fotografija: Chef Darko's Foodstyling Facebook

Vikend započnite šalicom omiljenog toplog napitka i slastice koja uz njega odgovara upravo savršeno...

U potrazi za ovotjednom kulinarskom inspiracijom, naišli smo na jedan posve neodoljiv recept. Ako i vi spadate u one koji vole isprobavati neobične i pomalo pomaknute recepte, umjesto da se stalno vraćate onim provjerenim, ovaj nipošto ne smijete propustiti. Radi se o bezglutenskom kolaču od maline i palente, koji se može pripremati i s borovnicama, a koji će savršeno pasati uz šalicu čaja ili kave. Možete ga jesti kao doručak, desert nakon ručka ili pak večeru, a mi vam jamčimo da ćete ga obožavati u svako doba dana! U nastavku doznajte kako ga spremiti...

Sastojci

175 g palente
175 g rižinog brašna
2 čajne žlice praška za pecivo
150 ml kokosovog mlijeka (ili od badema)
3 jaja
100 ml javorovog sirupa
125 g meda
200 g smrznutih malina (ili borovnica)
1 mahuna vanilije
prstohvat soli
komadić naribanog đumbira

Za pokrivanje

šećer u prahu
svježe maline ili borovnice
prah suhih malina ili borovnica

Priprema

Zagrijati pećnicu na 180 c. Razdvojiti žutanjke od bjelanjaka, bjelanjke istući s mikserom i staviti sa strane.

Zatim izmiksati žutanjke, oko minute, dodati med i javorov sirup, miksati oko 2 minute te dodati mlijeko i vaniliju.

U posudi izmiješati suhe sastojke (palenta, prašak za pecivo, rižino brašno i sol).

Pomiješati sa smjesom od žutanjaka, dodati đumbir, kad se smjesa sjedinila sa špatulom dodati istučene bjelanjke, izmiješati te dodati smrznuto voće.

U kalup promjera 28 cm, staviti papir za pečenje i izliti smjesu. Ostatak papira izrezati sa škarama i peći oko 35 do 40 minuta.

Kad se kolač ohladio, posuti sa šećerom u prahu i svježim voćem.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor