Search

Bili smo na najslasnijem blagdanskom druženju u gradu

Bili smo na najslasnijem blagdanskom druženju u gradu

Božićni Meet & Greet u Centru za kulturu prehrane


Image: Filip Tot

Bilo da želite kuhati za sebe i svoje prijatelje ili ugostiti svoje kolege, Centar pruža različite programe, a trenutno nam je najzanimljivija radionica izrade kolača

Iznad šarmantnog trga na Britancu, u Nazorovoj ulici 18 u staroj prekrasnoj vili smještena je malena gastro oaza u koju se isplati zaviriti. Ljupke djevojke Ana, Vanja i Anja glavne su i odgovorne za kreiranje i razvoj Centra za kulturu prehrane u Zagrebu. Ono što im je nekada bila samo vizija, danas je realnost koju možete živjeti ako zavirite u ovaj mali svijet. Poduzetnica, psihologica i food blogerica svu svoju strast ulažu u stvaranje zdravog pristupa prehrani, a zajedno su podrška svima koji žele promijeniti životni stil.

Bili smo na najslasnijem blagdanskom druženju u gradu (фото 1)

Osim što se u njihovom centru možete opustiti, imate priliku svašta i naučiti. Kulinarske radionice, predavanja, savjeti nutricionista, vinske i pivske akademije, programi kuhanja za timove samo su neke od avantura koje koje tamo možete okusiti i usput upoznati sve regije, zemlje i kulture na najbolji mogući način – kroz hranu.

Bili smo na najslasnijem blagdanskom druženju u gradu (фото 2)

Takvo je bilo i ovo blagdansko druženje, gdje smo kuhali unaprijed pripremljen meni i svatko je bio zadužen za pripremu jednog jela. Juha od kestena s bučinim uljem za predjelo, kotleti u medu i đumbiru s julienne povrćem kao prilogom i neobična salata od kupusa s filetiranom narančom, narom i makom. Osim novih sitnih trikova koje smo naučili od pravih majstorica, razmjenjivali smo iskustva iz kuhinje i osvježili bazu recepata. Nakon dovršenog jela svatko je opisao svoj recept i tijek pripreme, a onda je uslijedila večera i još smo jednom potvrdili da nema slađeg nego kuhati i jesti zajedno. 

Bili smo na najslasnijem blagdanskom druženju u gradu (фото 3)

Za prilike kada znate što želite, a nedostaje vam prostora, Centar za kulturu prehrane idealno je mjesto za realizaciju formalnih i neformalnih druženja i proslava. Iznajmljivanje prostora i organizacija domjenaka i druženja ovdje su svakodnevna priča. Svi njihovi programi dostupni su i na engleskom sa svrhom da se strancima koji ovdje žive približi ljepota hrvatske kuhinje i radost zajedničkog druženja uz kuhanje. Cijeli koncept razrađen je do posljednjeg detalja, djevojke su mislile baš na sve. Počevši od trenutnog božićnog ugođaja u centru pa sve do slasne torte od tamne čokolade i Cabernet Sauvignona, ova slasnu večeru nismo mogli bolje zamisliti.

Bili smo na najslasnijem blagdanskom druženju u gradu (фото 4)

Bili smo na najslasnijem blagdanskom druženju u gradu (фото 5)

Bili smo na najslasnijem blagdanskom druženju u gradu (фото 6)

Bili smo na najslasnijem blagdanskom druženju u gradu (фото 7)

Bili smo na najslasnijem blagdanskom druženju u gradu (фото 8)

Bili smo na najslasnijem blagdanskom druženju u gradu (фото 9)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više