Search

Bili smo na trećem izdanju sjajnog Gypsy Tablea. Pogledajte kako nam je bilo!

Bili smo na trećem izdanju sjajnog Gypsy Tablea. Pogledajte kako nam je bilo!

Pop-večere koje uvijek rado posjećujemo

Urednik: E.G.


Zagrebačka se gastronomska scena neupitno kreće prema naprijed, čemu svjedočimo iz mjeseca u mjesec. Uz otvaranje raznih novih ugostiteljskih objekata i drugačijih koncepata od onih na koje smo dosad navikli, drago nam je vidjeti da se zainteresiranoj publici nudi i dodatni sadržaj. Jedan od takvih primjera je i onaj Gypsy Tablea, odnosno pop-up večera iza kojih stoji Richard Gruica, Amerikanac hrvatskih korijena koji je poželio bolje upoznati zemlju svoje majke, a ujedno i predstaviti projekt kakav ovdje ne viđamo često. Posebno pozdravljamo činjenicu da je prihod od večere namijenjen Autonomnoj ženskoj kući Zagreb, zbog čega je i cijela večera prošla u znaku jakih žena. U nastavku donosimo više detalja o svemu!

Bili smo na trećem izdanju sjajnog Gypsy Tablea. Pogledajte kako nam je bilo! (фото 1)

U petak, 4. siječnja, održano je treće izdanje pop-up večere Gypsy Table u Zagrebu pod nazivom Forces of Nature Elemental kreiranu ovoga puta isključivo sa strane žena. Lokacija koja se šalje sudionicima dva dana prije održavanja u inbox i ovoga puta ostavila je sudionike oduševljenim. Nakon Katrana, akrobata, puhača vatre i gatara, nova lokacija Avant Garden sudionicima večere pružio je dašak industrijskog chica. Večera je započela kao i obično, pićem dobrodošlice, pjenušcem Ivane Puhelek "Kraljica" te koktelima Lori Brnčić i Gordane Muktić inspiriranim likerima Santa Clara, Gin Mare i tonicom 1724. 

Bili smo na trećem izdanju sjajnog Gypsy Tablea. Pogledajte kako nam je bilo! (фото 2)

Domaćin večeri (mistress of ceremony), Ines Tričković, poznata jazz pjevačica, dočekala je goste a capella izvedbom La Vie En Rose te najavila početak večere. Prvi slijed, zaseka s lardom crne slavonske svinje, salatom i kiselim kruhom, Petra Plantak sljubila je s vinom Wild Skins 2017 poznate Master of Wine Jo Ahearne te drugo jelo krvavice s coleslaw salatom od crne rotkve, crvenog kupusa i umakom od kima, s džemom od ljubičastog luka, šipka, crnog vina s mrvama kruha od rogača sljubila je s vinom Zinfandel 2013 vinarije Bura-Mrgudić.

Bili smo na trećem izdanju sjajnog Gypsy Tablea. Pogledajte kako nam je bilo! (фото 3)

Treći slijed, gulaš od tune s palentom Ružice Jukučić bio je sljubljen s Ahearne South Side Plavac Mali 2014, dok četvrti slijed donosi hrskavu i mirisnu janjetinu confitiranu u maslinovom ulju, kobasicu luganiga, ječam, kremu od buče, pire od slanutka plavca koji je bio sljubljen s odličnim Bura-Mrgudić Plavac Mali Sivi 2016, mutantom Plavca maloga maceriranog 4 dana na dropu koji proizvodi svega tri vinarije u Hrvatskoj. Tijekom cijele večeri poznata ilustratorica Maya Beus radila je po narudžbi portrete gostiju čiji prihod od prodaje te večeri je išao u dobrotvorne svrhe, Autonomnoj ženskoj kući Zagreb ( AŽKZ ) / Autonomous Women’s House Zagreb (AWHZ), feminističkoj organizaciji s misijom pružanja podrške i pomoći ženama koje su preživjele nasilje te osnaživanja ženske pozicije u društvu.   

Bili smo na trećem izdanju sjajnog Gypsy Tablea. Pogledajte kako nam je bilo! (фото 4)

Kraj večeri obilježila je kreacija naše poznate slastičarke Petre Jelenić, Great Dame Pumpkin koja je uz pomoć Antonije Nikolić bila sljubljena s koktelom Spanish 75 koji je osmislila vlasnica 50 A Burger and Champagne bara Adena Lavin. Večeru su podržali također Ivana Urem Marohnić (Korica), Bosiljka Belić (Oleum viride Belić maslinovo ulje), Sanda Martinčević (Gligora), Ana Teskera i Maja Šepetavec (Brlog pivovara), Irena Bastijanić (Poeticacao) čije slatke delicije su gostili na kraju večere dobili za poklon. Sve dame su za ovu prigodu nosile kreacije Ive Karačić.

Bili smo na trećem izdanju sjajnog Gypsy Tablea. Pogledajte kako nam je bilo! (фото 5)

Bili smo na trećem izdanju sjajnog Gypsy Tablea. Pogledajte kako nam je bilo! (фото 6)

Bili smo na trećem izdanju sjajnog Gypsy Tablea. Pogledajte kako nam je bilo! (фото 7)

Leave a comment

više