Traži

Bili smo na trećem izdanju sjajnog Gypsy Tablea. Pogledajte kako nam je bilo!

Bili smo na trećem izdanju sjajnog Gypsy Tablea. Pogledajte kako nam je bilo!

Pop-večere koje uvijek rado posjećujemo

Urednik: E.G.


Zagrebačka se gastronomska scena neupitno kreće prema naprijed, čemu svjedočimo iz mjeseca u mjesec. Uz otvaranje raznih novih ugostiteljskih objekata i drugačijih koncepata od onih na koje smo dosad navikli, drago nam je vidjeti da se zainteresiranoj publici nudi i dodatni sadržaj. Jedan od takvih primjera je i onaj Gypsy Tablea, odnosno pop-up večera iza kojih stoji Richard Gruica, Amerikanac hrvatskih korijena koji je poželio bolje upoznati zemlju svoje majke, a ujedno i predstaviti projekt kakav ovdje ne viđamo često. Posebno pozdravljamo činjenicu da je prihod od večere namijenjen Autonomnoj ženskoj kući Zagreb, zbog čega je i cijela večera prošla u znaku jakih žena. U nastavku donosimo više detalja o svemu!

U petak, 4. siječnja, održano je treće izdanje pop-up večere Gypsy Table u Zagrebu pod nazivom Forces of Nature Elemental kreiranu ovoga puta isključivo sa strane žena. Lokacija koja se šalje sudionicima dva dana prije održavanja u inbox i ovoga puta ostavila je sudionike oduševljenim. Nakon Katrana, akrobata, puhača vatre i gatara, nova lokacija Avant Garden sudionicima večere pružio je dašak industrijskog chica. Večera je započela kao i obično, pićem dobrodošlice, pjenušcem Ivane Puhelek "Kraljica" te koktelima Lori Brnčić i Gordane Muktić inspiriranim likerima Santa Clara, Gin Mare i tonicom 1724. 

Domaćin večeri (mistress of ceremony), Ines Tričković, poznata jazz pjevačica, dočekala je goste a capella izvedbom La Vie En Rose te najavila početak večere. Prvi slijed, zaseka s lardom crne slavonske svinje, salatom i kiselim kruhom, Petra Plantak sljubila je s vinom Wild Skins 2017 poznate Master of Wine Jo Ahearne te drugo jelo krvavice s coleslaw salatom od crne rotkve, crvenog kupusa i umakom od kima, s džemom od ljubičastog luka, šipka, crnog vina s mrvama kruha od rogača sljubila je s vinom Zinfandel 2013 vinarije Bura-Mrgudić.

Treći slijed, gulaš od tune s palentom Ružice Jukučić bio je sljubljen s Ahearne South Side Plavac Mali 2014, dok četvrti slijed donosi hrskavu i mirisnu janjetinu confitiranu u maslinovom ulju, kobasicu luganiga, ječam, kremu od buče, pire od slanutka plavca koji je bio sljubljen s odličnim Bura-Mrgudić Plavac Mali Sivi 2016, mutantom Plavca maloga maceriranog 4 dana na dropu koji proizvodi svega tri vinarije u Hrvatskoj. Tijekom cijele večeri poznata ilustratorica Maya Beus radila je po narudžbi portrete gostiju čiji prihod od prodaje te večeri je išao u dobrotvorne svrhe, Autonomnoj ženskoj kući Zagreb ( AŽKZ ) / Autonomous Women’s House Zagreb (AWHZ), feminističkoj organizaciji s misijom pružanja podrške i pomoći ženama koje su preživjele nasilje te osnaživanja ženske pozicije u društvu.   

Kraj večeri obilježila je kreacija naše poznate slastičarke Petre Jelenić, Great Dame Pumpkin koja je uz pomoć Antonije Nikolić bila sljubljena s koktelom Spanish 75 koji je osmislila vlasnica 50 A Burger and Champagne bara Adena Lavin. Večeru su podržali također Ivana Urem Marohnić (Korica), Bosiljka Belić (Oleum viride Belić maslinovo ulje), Sanda Martinčević (Gligora), Ana Teskera i Maja Šepetavec (Brlog pivovara), Irena Bastijanić (Poeticacao) čije slatke delicije su gostili na kraju večere dobili za poklon. Sve dame su za ovu prigodu nosile kreacije Ive Karačić.

Napišite komentar