Search

Bili smo, probali i oduševili se: Zagrebački Time predstavio novi meni na kojem je glavna zvijezda japanski grill

Bili smo, probali i oduševili se: Zagrebački Time predstavio novi meni na kojem je glavna zvijezda japanski grill

Jedna od omiljenih gastro oaza uvodi promjene

Tekst: D.D.


Image: Marijana Zlomislić (Un Mondo Di Sapori),
SaltyPepper Photography,
BURO.

Jedan od omiljen zagrebačkih restorana i barova Time, jučer je predstavio novi meni i koktel kartu, kao i nešto drugačiji gastro koncept u kojem će od ovog tjedna posjetitelji moći uživati. Naime, najavljena je velika novost, a to je uvođenje japanskog grilla. Kako nam je otkrio vlasnik Davor Bienenfeld, već mu je dulje vrijeme bila želja da Time prožme miris dima, a to je napokon i ostvario. Chef Marko Alilović i ostatak osoblja od ovog tjedna koristi, naime, Hibachi - japanski roštilj na drveni ugljen. Kako su poznati po perfekcionizmu, u Timeu ništa nije prepušteno slučaju pa se i poseban ugljen, koji dugo drži toplinu, naručuje iz Japana. Na njemu se spravljaju file lososa, piletina, vrat crne slavonske svinje te raznovrsno povrće koje će se mijenjati sezonski. Specijaliteti s Hibachi grilla poslužuju se na drvenim štapićima, u obliku japanskih ražnjića yakitorija. Iako se riječ yakitori izvorno upotrebljavala za japansko jelo od piletine nabodeno na štapić i tako grilano na drvenom ugljenu, danas se koristi i za druge namirnice poput ribe, mesa, rakova i povrća.

Bili smo, probali i oduševili se: Zagrebački Time predstavio novi meni na kojem je glavna zvijezda japanski grill (фото 1)

Osim već iskombiniranih ražnjića uz koje se nude prilozi kao što su krumpir salata i pržena riža, na novom meniju nalaze se i steakovi od crne slavonske svinje, odležanog sirloina galicijskog goveda, janjećeg buta i rib eye, kojima japanski roštilj daje poseban dimljeni okus. Isto tako obožavatelji mesa mogu birati između piletine marinirane u teriyaki umaku ili pestu, prepelice, svinjske potrbušine ili chistorra kobasice, dok se ljubiteljima ribljih delicija na izbor nude brancin, losos i Gambero rosso, a tu su i bamija, shiitake gljive i padron paprika (sve posluženo na yakitoriju). Kao dodatak poslužuju se umaci, pa i domaći ajvar rađen u Timeu, a cijene ražnjića kreću se od 25 do 90 kuna.

Bili smo, probali i oduševili se: Zagrebački Time predstavio novi meni na kojem je glavna zvijezda japanski grill (фото 2)

U ponudi hrane će se i dalje nalaziti sushi te poke, a uz već popularni "All you can eat sushi" format ponedjeljkom, Time u ožujku predstavlja i "Yakitori utorak" na kojem uz dva naručena yakitorija, treći dobivate besplatno te nove lunch menije s yakitorijem koji dolaze uz miso juhu, yakitori od povrća te prilog. Novostima na meniju restoran i bar želi se i čim više odvojiti od percepcije noćnog kluba, a u svrhu toga uvodi se i "Sushi & sticks sharing menu" - tzv. Izakaya japanski tip restorana koji podrazumijeva druženje uz zalogaje i alkoholna pića, a u ovom slučaju to su sushi i yakitori upareni s koktelima barmena Romana Rabika. Na novoj koktel karti ističu se "Sling Time" s ginom, simple sirupom, sokom limuna, yuzuom, bitterom od naranče i trešnje, mineralnom vodom i crvenim vinom, "Tokyo Fizz" koktel izrađen od gina, wasabi sirupa, soka od limuna, bittera od naranče, mineralne vode i pjenice od matche te "Black Margarita" s blanco tekilom, likerom Patron XO Café, čokoladnim bitterom, Earl Grey & chipotle sirupom i sokom limete. Sveukupno devet koktela nalazi se u novoj ponudi koju je kreirao Rabik, a četvrtkom se mogu kušati po cijeni od 55 kuna tijekom čitavog dana, dok standardna cijena iznosi 77 kuna. Uvedena su i dva nova okusa sladoleda - čokolada i kokos, izrađenog s tekućim dušikom. Novim konceptom i raznovrsnim menijem zagrebački Time će zasigurno u svoje redove privući brojne nove poklonike.

Bili smo, probali i oduševili se: Zagrebački Time predstavio novi meni na kojem je glavna zvijezda japanski grill (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više