Search

Bistro Market uvodi veganske nedjelje, saznali smo što, kako i zašto

Bistro Market uvodi veganske nedjelje, saznali smo što, kako i zašto

Prva će se održati u suradnji s blogericom Ivom Savić

Tekst: Lidija Lončarić

Image: Matej Jurčević

Uspjeh na Adventu nije im bio dosta pa su otvorili simpatičan bistro u Gundulićevoj, a sada, kada se činilo da je napokon sve sjelo na svoje mjesto, Fran Ćurković i njegov Market idu još jedan korak dalje. Tako je ovaj maštovit vlasnik bistroa u Gundulićevoj drugu nedjelju u veljači, točnije 2. veljače, odlučio rezervirati za malo slavlje veganskih specijaliteta. U tome će mu pomoći i Iva Savić s bloga Culinary Postcards koja će zatim, s ekipom iz Marketove kuhinje, za goste pripremati veganske delicije.

Bistro Market uvodi veganske nedjelje, saznali smo što, kako i zašto (фото 1)

Kako smo se i sami instantno zainteresirali za događaj, zanimalo nas je kako je ekipa iz Marketa došla na ideju veganskih nedjelja, kakav su koncept osmislili i, naravno, kako možemo rezervirati mjesto.

"S Ivom s bloga Culinary Postcards povezao sam se preko zajedničkih prijatelja, imamo slične poglede na život i pašemo si vibrom, a kako i ja sam naginjem laganijem načinu prehrane, veganski dan u Marketu učinio mi se logičnim korakom. Veganske nedjelje održavat ćemo jednom mjesečno, a u planu nam je u iste uključiti i druge ljubitelje veganske hrane s domaće gastro scene. Ideja je da zatim zajednički kreiramo veganske inačice naših jela, a za ovu prvu bezmesnu nedjelju posluživat ćemo, između ostalog, vegansku sarmu i slane knedle s povrćem. Na meniju će biti još nekoliko predjela, glavnih jela i dva deserta", otkrio nam je Fran Ćurković.

Culinary postcards

Dodao je i kako je Vegan Sunday nastao kao nastavak na Taco Tuesday u sklopu kojeg u Marketu svakog utorka nude čak devet različitih vrsta tacosa te Burger četvrtka namijenjenog za uživanje, pretpostavljate, u njihovim slasnim burgerima. U sklopu veganskih nedjelja, na meniju bistroa neće biti mesnih jela, a nedjelju su, kako kaže Ćurković, odabrali upravo zato što i sami taj dan vide kao onaj kada se organizam odmara i čisti, ali i onaj kada i sami želimo predahnuti pa često ručak tražimo po omiljenim mjestima u gradu.

"Jela na prvu vegansku nedjelju bit će, ne samo bezmesna, već dobro nutritivno zaokružena, a fina i tko zna, možda se gostima i nama neko jelo toliko svidi da ga odlučimo uvrstiti i u stalnu ponudu."

Bistro Market uvodi veganske nedjelje, saznali smo što, kako i zašto (фото 2)

U planu su i, kako kaže Ćurković, večere s poznatim chefovima i ozbiljnija gostovanja, a sve u skladu s politikom koju Market njeguje – pristupačno i kvalitetno. Dodaje i kako smatra da ovakvo što u Zagrebu još ne postoji te kako je ljudima, ponajviše ljubiteljima laganije i vege hrane, htio omogućiti da jedan dan, jednu nedjelju, pokušaju uživati u finim obrocima bez mesa i pruže sebi nešto novo i drugačije.

Vegan Sunday u Marketu počinje od 12 sati, svoje mjesto možete rezervirati već sada, a osim dolaska u Market, jela možete naručiti i za ponijeti. Cijeli će meni biti objavljen na društvenim mrežama Marketa. Više o ovom slasnom okupljanju možete pročitati na Facebook stranici događaja.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više