Search

Bistro Pomeri ima novi meni, tapase i brojna druga iznenađenja

Bistro Pomeri ima novi meni, tapase i brojna druga iznenađenja

Novi koncept zagrebačkog restorana

Tekst: L.L.


Image: Damir Fabijanić/Pomeri

Bistro koji je ime dobio po početnim slovima glavnih grupa namirnica – POvrću, MEsu i RIbi, ovih nas je dana iznenadio brojnim novitetima u sklopu predstavljanja sezonskog menija. Iz njihove nove ponude, naime, od sada možete izabrati između nekoliko opcija.

U ponudi su S-meni koji se sastoji od jednog cjelovitog obroka, ribljeg, mesnog ili vege, uparenog s čašom vina te, kako kažu u Pomeriju, "zaštićenog" jedinstvenom cijenom od 70 kuna. Tu su i R-meni, koji uključuje standardnu a la carte ponudu, te D-meni koji predstavlja slow food inačicu degustacijskog menija. Veliki su novitet i tapasi, zalogajčići u kojima se uživa uz čašu vina ili drugog napitka po želji. Tapasi originalno potječu iz Španjolske, u varijanti ekipe iz Pomerija posluživat će se u formi četiri do osam zalogaja, a svi se rade onog istog trenutka kada se naručuju.

Bistro Pomeri ima novi meni, tapase i brojna druga iznenađenja (фото 1)

Upravo je takva i cjelokupna ponuda bistro Pomerija za koju je pak zadužen chef Goran Sertić, isti onaj koji je prije Pomerija iskustvo stjecao u restoranima Noel, Apetit City i Peta Četvrtina. Ekipa iz kuhinje posebno je ponosna na nekoliko vrsta octa, ulja i kruh koji, na svoj jedinstven način, pripremaju sami. Tu je i restoranski vrt iz kojeg za pripremu jela nabavljaju svježe sezonske namirnice.

Osim dobre hrane i vina, Pomeri se okreće i spajanju svojih zalogaja i bistro neformalnosti s klupskom atmosferom uz soul, r’n’b i jazz glazbenu podlogu. Na kraju, otkrili su nam u Pomeriju, svi ti segmenti spojeni u jedan jedinstven koncept trebali bi stvoriti ugodnu i opuštajuću atmosferu, upravo savršenu za večeri provedene u moderno uređenom prostoru bistroa Pomeri.

Bistro Pomeri ima novi meni, tapase i brojna druga iznenađenja (фото 2)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više