Search

Bistro Tavulin je oaza tradicionalnih okusa u srcu Dubrovnika

Bistro Tavulin je oaza tradicionalnih okusa u srcu Dubrovnika

Otkrijte divan restoran koji je uvršten u Michelinom vodič

Image: GoDubrovnik

Iako je u srži tradicionalan grad, Dubrovnik na jedan poseban način prihvaća novitete koji se uvijek prilagode povijesti i strukturi ovog veličanstvenog grada, a isto vrijedi za njegovu gastro scenu na kojoj se sakrio pravi dragulj kojeg je prepoznao i cijenjeni Michelin, Bistro Tavulin

Bistro Tavulin je mjesto koje se nalazi u samom srcu stare gradske jezgre. To je mala oaza u kojoj ćete se moći opustiti i uživati u ljepotama Dubrovnika. Za početak prostrana terasa koja se nalazi u prirodnoj hladovini iza crkve svetog Vlaha na suptilan način poziva na uživanje u arhitekturi grada. Samo dalje nalazi se Zelena pjaca tako da je Bistro smješten u samom centru gradskih zbivanja, ali i dalje možete uživati u privatnosti upravo zbog jednostavnog i funkcionalnog uređenja eksterijera. Ipak, ovo je mjesto prvenstveno savršena pozivnica za uživanje u okusima tradicije s modernim završetkom.
Upravo tu prednost restorana prepoznao je najpoznatiji svjetski vodič za rangiranje restorana i kuhinje visoke kvalitete, Michelin vodič. Kuhar ovog restorana prepustit će vas uživanju u lokalnim jelima pripremljenima prema tradicionalnoj recepturi.

Bistro Tavulin je oaza tradicionalnih okusa u srcu Dubrovnika (фото 1)

U Bistro Tavulinu možete očekivati pravu rapsodiju okusa koji će vas dočekati u bilo koje doba dana. Tako možete uživati u finom doručku uz dobru kavu i cijeđeni sok od naranče ili pak u laganom ručku uz specijalitete s ribljeg menija. Restoran nudi i "dubrovačku večeru" koja se sastoji od tri slijeda tradicionalnih jela, a sve namirnice poput garduna, mladog boba, pure i orza su domaće proizvodnje, iz lokalnog uzgoja. Bistro Tavulin u ponudi ima i odlične deserte među kojima se ističe dubrovačka rozata.

Kad je u pitanju interijer nit vodilja je Mediteran, a dašak modernog i funkcionalnog koji vidimo na terasi savršeno se isprepleo u priči o tradiciji. Bistro Tavulin je mjesto ne samo kad je u pitanju gastronomsko iskustvo već i iskustvo cijelog grada.

Bistro Tavulin je oaza tradicionalnih okusa u srcu Dubrovnika (фото 2)

Bistro Tavulin je oaza tradicionalnih okusa u srcu Dubrovnika (фото 3)

Bistro Tavulin je oaza tradicionalnih okusa u srcu Dubrovnika (фото 4)

Bistro Tavulin je oaza tradicionalnih okusa u srcu Dubrovnika (фото 5)

Bistro Tavulin je oaza tradicionalnih okusa u srcu Dubrovnika (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više