Search

Brad Pitt je lansirao novi šampanjac, modna kuća Chanel rosé, a dizajnerica Rosie Assoulin prirodno vino. Saznajte više!

Brad Pitt je lansirao novi šampanjac, modna kuća Chanel rosé, a dizajnerica Rosie Assoulin prirodno vino. Saznajte više!

Tekst: BURO.

Imali smo epizodu u kojoj smo govorili o vinarijama poznatih ličnosti, a već imamo nastavak. Njihove vinarije napreduju, a vina osvajaju kako publiku, tako i stručni žiri. Ove sezone priča se širi, tu su neka nova imena u vinskom svijetu (ali jako poznata u modnim krugovima), ali i vino s Chanel potpisom! Ali, idemo od početka.

Fleur de Miraval

Brad Pitt je lansirao novi šampanjac, modna kuća Chanel rosé, a dizajnerica Rosie Assoulin prirodno vino. Saznajte više! (фото 1)

Brad Pitt je jedan od rijetkih slavnih glumaca koji je napravio uspješan transfer u svijet vina. Njegov rosé (s imanja koje dijeli s Angelinom Jolie) Miraval je stekao horde fanova širom svijeta. U toj misiji pomaže mu obitelj Perrin, a ove godine usudili su se otići korak dalje. Brad je osnovao prvu i jedinu šampanjsku kuću koja je isključivo posvećena rosé varijanti šampanjca. Na ovom projektu u tajnosti rade već pet godina, a u toj misiji pomaže mu Rodolphe Péters vlasnik kuće Pierre Péters Maison. Šampanjac se spravlja od 75% Chardonnay grožđa i 25% Pinot Noir grozdova (koje daje nježno ružičastu boju), a vino je odležalo 3 godine u mračnom podrumu prije nego što je puštena najava o prodaji. Za prvu godinu pripremljeno je 20.000 boca Fleur de Miraval šampanjca, što održava ekskluzivitet na nivou, budući da je planirano da boca košta 390 dolara, a u prodaji će biti od 15. listopada. Yes way, rosé.

Vivanterre

Brad Pitt je lansirao novi šampanjac, modna kuća Chanel rosé, a dizajnerica Rosie Assoulin prirodno vino. Saznajte više! (фото 2)

Dizajnerica Rosie Assoulin iz New Yorka na jako zanimljiv način popunjava rupu u rasporedu izazvanu uslijed manjka modnih prezentacija i revija. Prošle veljače Rosie je započela suradnju sa somelijerom iz Eleven Madison Parka čiji je zadatak bio da upari vino i odjeću. To je bio samo početak većeg projekta. Naime Rosie i njen muž Max započeli su proizvodnju prirodnih biodinamičkih vina Vivanterre, a zasad su u ponudi jedino oranž vino i lagano crveno. Radi se o malenoj seriji od 500 boca svake sorte, već se služe u viđenijim restoranima u New Yorku, a mogu se nabaviti i preko njihovog sajta.

Domaine de L’Ile Porquerolles

Brad Pitt je lansirao novi šampanjac, modna kuća Chanel rosé, a dizajnerica Rosie Assoulin prirodno vino. Saznajte više! (фото 3)

Jeste li znali da brend Chanel u svom sastavu ima i vinarije? Njihovi vinogradi se nalaze od Bordouixa pa sve do Napa Valleya. Radi se o roséu nježne boje lososa Domaine de L’Ile Porquerolles. To je vino provansalskog stila i prestižnog pedigrea, napravljeno na otoku Porquerolles u južnoj Francuskoj. Vino je lansirano dosta kasno u sezoni, ali je i pored toga istog trenutka privuklo pažnju - što zbog trenutne velike popularnosti provansalskih rozea, što zbog snage brenda koji leži iza njega, što zbog činjenice da je posrijedi, plemenito vino s jednog od uglednijih francuskih terena. Ono je rezultat simbioze vinograda s drugim otočnim biljem na ovom jedinstvenom terenu velike povijesti – otkrio je Nikola Odeber, enolog zadužen za razvoj vinograda kuće Domaine de l'Ille. Pod njegovim rukovodstvom, prošlogodišnja uspješna berba pretočena je u vino s organskim certifikatom koje košta 20 eura po boci.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više