Search

Brza torta od jabuka s neodoljivom ganache kremom

Brza torta od jabuka s neodoljivom ganache kremom

S bloga Prstohvat soli


Image: Prstohvat soli

Ovaj brzi kolač od jabuka obogaćen čokoladnim ganacheom idealan je izbor za subotnje jutro uz šalicu kave

Ovaj recept s bloga Prstohvat soli savršen je za one trenutke kad vam se jede nešto slatko, a kod kuće nemate mnogo sastojaka. Jabuke mu daju sočnost, a ganache onu dodatnu notu čokoladne slatkoće koja zaokružuje okuse i spaja ih u cjelinu. Recept za kolač koji će vam stati u okrugli kalup od otprilike 26cm pročitajte u nastavku.

Sastojci za biskvit

1 kg jabuka

4 jaja

100 g smeđeg šećera

80 g brašna

100 g griza

1 prašak za pecivo

120 ml mlijeka

75 ml ulja

Brza torta od jabuka s neodoljivom ganache kremom (фото 1)

Sastojci za ganache

200 g crne čokolade

150 ml slatkog vrhnja

1 žlica maslaca


Priprema

Pećnicu upalite na 200ºC, na dno kalupa za tortu stavite komad papira za pečenje, a stranice namažite maslacem. Jabuke ogulite, naribajte ih na krupno i stavite u cjediljku da puste višak soka koji kasnije možete popiti. Zatim, pomiješajte brašno, griz i prašak za pecivo, a sa strane odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke istucite mikserom u snijeg postepeno im dodajući šećer. Kada dobijete snijeg, smanjite brzinu miksera na minimum i dodajte jedan žumanjak pa žlicom umiješajte mlijeko, ulje i mješavinu s brašnom. Na kraju dodajte naribane jabuke i lagano promiješajte. Smjesu prebacite u kalup i pecite od 30 do 35 minuta dok korica ne potamni, ali najbolje je da provjerite je li kolač gotov tako da zabodete čačkalicu u sredinu. Ako izađe suha kolač je gotov i možete ga izvaditi i pustiti da se ohladi.

Brza torta od jabuka s neodoljivom ganache kremom (фото 2)

Sada pripremite ganache tako da čokoladu razlomite i stavite u posudu. Slatko vrhnje zagrijte, ali pazite da ne zavrije. Zatim je prelijte preko čokolade, dodajte maslac i ostavite minutu do dvije dok se čokolada ne otopi i ne dobijete gustu kremu. Prelijte preko kolača, izravnajte pa stavite u frižider, najbolje preko noći.  

Related articles

Buro 24/7 Selection

više