Search

Brze fritule s jogurtom su sve što trebate ovaj vikend!

Brze fritule s jogurtom su sve što trebate ovaj vikend!

Recept s bloga "Domaćica"

Urednik: E.G.


Image: Domaćica

Jeste li se okušali u pripremi finih domaćih fritula?

Fritule su omiljena zimska slastica mnogih, pa iako je danas možemo kupiti gotovo na svakom koraku, složit ćete se da je doživljaj drugačiji kad je spravimo sami. Jedan jednostavan i ukusan recept smo pronašli na omiljenom blogu Domaćica. Ako se pribojavati okušati u izazovu spremanja domaćih fritula, evo jedan podatak koji bi vas mogao ohrabriti: trebat će vam samo jedna posuda i pjenjača! Što će vam sve trebati od sastojaka i kako se pripremaju, pogledajte u nastavku. 

Sastojci

 • 1 jaje
 • 180 ili 200 ml tekućeg jogurta
 • 2 žlice šećera
 • 1 vanilin šećer
 • 1 čep rakije može i bez tog
 • prstohvat soli
 • 200 g glatkog brašna
 • pola praška za pecivo
 • po želji: limunova korica jabuka, cimet...

Priprema

 1. Ulje ugrijati u loncu. Treba biti toliko ulja da fritule mogu plivati u njemu, ne smiju dodirivati dno. Kada ste zagrijali ulje da bude vruće, smanjite vatru na lagano. Uvijek se možete poslužiti i trikom s kuhačom - drvenu kuhaču uronite u ulje, ako se oko njega stvaraju veliki mjehurići ulje je prevruće, ako se oko njega stvaraju manji mjehurići ulje je savršene temperature za prženje. Ukoliko ćete fritule pržiti na jakoj vatri neće se stići napuhati, tada iznutra znaju biti zbite i pudingaste.

 2. Pjenjačom izmiješajte jaje, jogurt, šećere, rakiju i sol. Zatim umiješajte brašno i prašak za pecivo. Sve dobro spojite. Tijesto će biti gusto.

 3. Vrećici za ukrašavanje ili onoj za meso odrežite vrh debljine palca. Napunite ju smjesom za fritule.

 4. Fritule istiskujte iznad lonca s uljem. Kada vam izađe crvić duljine slične kao i širine vrećice samo ga prerežite nožićem kako bi pao u ulje.

 5. Nemojte prepuniti lonac fritulama, ostavite mjesta da se mogu napuhnuti i da se pritom mogu same okretati.

 6. Kada se dovoljno isprže na jednoj strani obično se same okrenu na drugu, ako ne, samo ih vi dotaknite vilicom pa će se okrenuti.

 7. Obavezno pazite da vam ulje ne bude prevruće. Fritule pržite na umjerenoj vatri nekoliko minuta dok ne poprime zlatno-smeđu boju.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više