
Brzi kruh s ružmarinom i sušenim rajčicama idealan je za svaki obrok!
Recept s bloga "Domaćica"
"Kruh koji miriše na ljeto" - tako je gastro blogerica Sanja Mijac, poznatija kao Domaćica, opisala svoj najnoviji recept koji smo odmah poželjeli isprobati. Riječ je o brzom kruhu s ružmarinom i sušenim rajčicama, čija priprava nije previše komplicirana, koji možete jesti samog ili u kombinaciji s drugim slanim sastojcima (poput pršuta) i koji bez problema može potrajati i do nekoliko dana. Zvuči primamljivo? U nastavku doznajte kako ga napraviti!
- 400 g glatkog brašna
- 4 dcl mineralne vode (ali može i obična, samo nekako ima manje rupica)
- 1 prašak za pecivo
- 1 žlica sušenog Vegeta Maestro ružmarina
- 3-4 žlice sušenih nasjeckanih rajčica iz ulja
- 1 žlica maslinovog ulja
-
Pećnicu zagrijte na 220 C i ostavite da se grije.
-
Kalup za kruh obložite masnim papirom za pečenje.
-
Sve sastojke žlicom izmiješajte u posudi. Smjesa će biti rjeđa. Smjesu usipajte u kalup, malo poravnajte i po želji gore premažite maslinovim uljem - možete posipati i sjemenke po želji, poput sezama.
-
Pecite oko 30 do 40 minuta.
-
Kad je pečen, pokrijte ga krpom i ostavite da malo odstoji.
Leave a comment