Traži

Brzi kruh s ružmarinom i sušenim rajčicama idealan je za svaki obrok!

Brzi kruh s ružmarinom i sušenim rajčicama idealan je za svaki obrok!

Recept s bloga "Domaćica"

Urednik: E.G.


Fotografija: domaćica

"Kruh koji miriše na ljeto" - tako je gastro blogerica Sanja Mijac, poznatija kao Domaćica, opisala svoj najnoviji recept koji smo odmah poželjeli isprobati. Riječ je o brzom kruhu s ružmarinom i sušenim rajčicama, čija priprava nije previše komplicirana, koji možete jesti samog ili u kombinaciji s drugim slanim sastojcima (poput pršuta) i koji bez problema može potrajati i do nekoliko dana. Zvuči primamljivo? U nastavku doznajte kako ga napraviti!

Sastojci
  • 400 g glatkog brašna
  • 4 dcl mineralne vode (ali može i obična, samo nekako ima manje rupica)
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žlica sušenog Vegeta Maestro ružmarina
  • 3-4 žlice sušenih nasjeckanih rajčica iz ulja
  • 1 žlica maslinovog ulja
Priprema
  1. Pećnicu zagrijte na 220 C i ostavite da se grije.

  2. Kalup za kruh obložite masnim papirom za pečenje.

  3. Sve sastojke žlicom izmiješajte u posudi. Smjesa će biti rjeđa. Smjesu usipajte u kalup, malo poravnajte i po želji gore premažite maslinovim uljem - možete posipati i sjemenke po želji, poput sezama.

  4. Pecite oko 30 do 40 minuta.

  5. Kad je pečen, pokrijte ga krpom i ostavite da malo odstoji.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar