Search

Büro 24/7 u društvu jednog od najboljih francuskih chefova

Büro 24/7 u društvu jednog od najboljih francuskih chefova

Chef Pascal Tingaud


Image: John Pavlish

Ovih dana Zagreb je posjetio Pascal Tingaud, glavni chef prestižne šampanjske kuće Moët & Chandon, a posjet možemo zahvaliti firmi Miva - distributeru Moët & Chandon za Hrvatsku te hotelu Esplanade

Prilikom posjeta Zagrebu, u suradnji s domaćicom Anom Grgić, chef de cuisine hotela Esplanade, Pascal Tingaud je održao press cooking show u prekrasnom ambijentu restorana Zinfandel's, u sklopu kojeg su novinarima prezentirana jela koja se izvrsno sljubljuju s jednim od najvećih i najpoznatijih svjetskih proizvođača šampanjaca, Moët & Chandon.

Ovaj ekskluzivni gastronomski doživljaj upriličen je egzotičnim jelovnikom, a svaki slijed pomno je pratio određeni Moët & Chandon šampanjac. Tako je za prvi slijed chef Tingaud odabrao sicilijsku fregolu s hlapom i lisičarkama, te rižoto s crnilom sipe i listićima zlata, a za balans slatkoće okusa serviranih jela odabran je Moët Vintage Blanc 2006., koji se svojom svježinom odlično sljubio s slatkoćom dvaju odabranih jela.

Moet

Nakon toga uslijedio je drugi slijed - guščja jetra s karameliziranom ciklom i kokicama koji su oduševili svojom svilenkastom teksturom, te je uz taj slijed poslužen Moët Nectar Imperial, najslađi šampanjac u ponudi Moët & Chandona. Uz azijski patlidžan u confitu od pačjeg temeljca, chef Tingaud sljubio je Vintage Rose 2006., dok je za zadnji slijed poslužen polagano prigotovljen losos s džusom od tartufa, idealno sljubljen s Vintage Rose 2006.

Moet

Iskusni Pascal Tingaud dolazi iz obitelji kuhara. Njegov djed je u malom francuskom gradiću La Ferté-sous-Jouarre još 1953. godine otvorio restoran, koji je nakon Pascalova oca naslijedio i sam Pascal te je, s njim na čelu, restoran stekao i dvije Michelinove zvjezdice. U njegovim su delicijama uživali brojni svjetski uglednici i slavne osobe, a među njima i ljepotica Scarlet Johansson, potom Roger Federer, Pharrell Williams, Jack Nicholson, Leonardo DiCaprio, Neil Amstrong, Jacques Chirac te papa Ivan Pavao II. Tajna Pascalova uspjeha su uvijek najbolje namirnice, prostor u kojem se gost osjeća ugodno, briga o osoblju i gostu te uvijek nastojati dati najbolje od sebe, i to nam je odao chef Pascal osobno.

Ana Grgić, Pascal Tingaud

Pravi povod Pascalova dolaska bila je priprema šampanjske božićne gala večere u suradnji s Prvom damom Esplanadine kuhinje, šeficom restorana Zinfandel's hotela Esplanade Zagreb, Anom Grgić koja se osobno veselila ovoj kulinarskoj suradnji i gala Božićnoj večeri, na kojoj su oba vrhunska šefa zajedno pripremala gozbu za uzvanike. Ova mlada i iskusna šefica već je gotovo tri godine na čelu Zinfandel'sa, jednog od najboljih restorana u Hrvatskoj, šarmantnog francuskog Le Bistroa te Esplanade Cateringa. Za Zagrepčane i njihove goste bila je to jedinstvena prilika da kušaju najfinije delicije koje se izvrsno sljubljuju s najpoznatijim šampanjcem na svijetu.

Jasna Mohor, Gordan Mohor

Moet

Moet

Moet

Moet

Moet

Moet

Moet

Related articles

Buro 24/7 Selection

više