Search

BURO. izbor: top 5 mjesta za brunch u gradu

BURO. izbor: top 5 mjesta za brunch u gradu

Zagrebačke adrese koje redovito posjećujemo

Tekst: E.G.


Image: PR,
Facebook,
Instagram,
Katharina Kovačević

Dok smo brojne druge zapadne trendove, pa i kad je riječ o gastronomiji, već odavno svesrdno prigrlili, brunch je još uvijek nešto u čemu redovito uživaju samo rijetki Hrvati. Potpuno je jasno da je preko tjedna malo tko u situaciji da izađe s posla radi nečeg takvog, ali vikend je neka druga priča, a kroz ovaj vam članak želimo pokazati kako bi ona mogla izgledati. Kao što već većina zna, "brunch" predstavlja spoj doručka i ručka, kako u smislu vremena u kojem se odvija, tako i po jelima koje se jedu. Iako, ako stvari želite maksimalno pojednostavniti, mogli bismo ga gledati i kao rani ručak nešto laganijeg sadržaja. Za slučaj da mu ovom konceptu želite pružiti šansu ili ste jednostavno u potrazi za novim mjestima, u nastavku donosimo provjerene zagrebačke adrese koje trebate posjetiti.

Hotel Esplanade Zagreb

Ovdje je bez premca riječ o najraskošnijem brunchu koji možete dobiti u Zagrebu. Košta više od ostalih, ali vrijednost za novac je na kraju izuzetna. Nedjeljni brunch u ovom hotelu je već tradicija, a sastoji se od bogatog švedskog stola na kojem ćete naći jela poput sushija, lososa, salata i narezaka te nekoliko sljedova hrane od kojih je jedan bolji od drugog. Za početak ćete moći birati između njihovih klasika- tatarskog bifteka i Cezar salate koji se spravljaju pred vama, a ona i između tople juhe ili legendarnih štrukli koje jednostavno morate probati. Konačno, ponudit će vam se i da odaberete jedno od pet glavnih jela s potpisom chefa Ane Grgić koja se redovito mijenjaju, a na kraju i čitava selekcija slastica. Sve u svemu, jedinstveno iskustvo s kojim se doista vrijedi počastiti.

BURO. izbor: top 5 mjesta za brunch u gradu (фото 1)

Dežman Bar

Ovo je mjesto prije nekoliko mjeseci potpuno preuređeno, uveden je novi koncept, a kuhinju je preuzeo novi chef Velimir Cindrić. Kako je već nebrojeno puta dokazano, ulaganja u kvalitetu kad je riječ o ugostiteljskim objektima se uvijek isplate, pa ćete ovdje upravo u vrijeme bruncha često teško pronaći slobodno mjesto. Međutim, čak i ako na stol trebate pričekati, nemojte odustati. Ovdje smo uživali u sjajnim sendvičima u kroasanu, nevjerojatno sočnoj torti od mrkve, ali i jednim od najboljih Eggs Benedict na koja smo naišli u Zagrebu.

BURO. izbor: top 5 mjesta za brunch u gradu (фото 2)

Kavkaz

Riječ je o novoj adresi koja je prilično brzo osvojila srca brojnih stanovnika metropole. Nekadašnje kultno mjesto danas dolazi u nekom novom, ali jednako primamljivom ruhu, a posebno nam se sviđa njegova multifunkcionalnost. Ovdje naime, možete doći samo na kavu i kolač, na kakvo alkoholno piće navečer, ali i na doručak, ručak ili večeru. Isto tako, nećete požaliti ni ako Kavkaz odaberete kao mjesto za brunch. Ponudit će vam se jela poput Eggs Benedict, kajgane s mariniranim lososom, sendvič s avokadom i kozjim sirom, ali i nešto obilnija jela, poput salate s bučom i narom ili lososa s kremom od avokada i pečenim krumpirom.

BURO. izbor: top 5 mjesta za brunch u gradu (фото 3)

Otto & Frank

Posebnost ovog mjesta je u tome što cijeli dan služe doručak, a ako pitate nas, dovoljno je bogat da možda može poslužiti kao ručak, a svakako predstavlja odličnu opciju za odlazak na brunch. Možete birati između njihovog slavnog Zagrebačkog doručka koji se sastoji od pohanih poširanih jaja na tostiranom kruhu s grilanom šunkom, uz dodatak sira i vrhnja, ili pak uzeti možda uzet njihov sendvič s piletinom i krumpirićima. Tu su i razni french tostovi, a mi vam jamčimo da, u svakom slučaju, nećete pogriješiti što god da odaberete!

BURO. izbor: top 5 mjesta za brunch u gradu (фото 4)

Hemingway Bar & Bistrot

Tik do prethodno navedenog Kavkaza, nalazi se Hemingway Bar & Bistrot, mjesto s jednom od najljepših terasa u gradu na kojoj se uvijek traži mjesto više. No, ovo mjesto nudi i mnogo više od same kave s pogledom; interijer je uređen jako kul, a hrana vas nikad neće razočarati. Naši su favoriti Cezar Salata i Club Sandwich, a u ponudi imaju i razna rižota i tjestenine, baš kao i koktele koji će savršeno zaokružiti cijelu priču.

Leave a comment

više