Search

BURO. izbor: top 6 mjesta za lagani ljetni ručak u gradu

BURO. izbor: top 6 mjesta za lagani ljetni ručak u gradu

Ovo su naši favoriti

Tekst: E.G.


Image: PR,
Instagram,
@tildetravels

Nesnosne ljetne temperature nam misli često odvraćaju od sljedećeg obroka, a usmjeravaju na traženje hlada ili klimatiziranih prostora. Ipak, znamo da ručak nije dobro preskakati, pa smo odlučili potražiti mjesta u centru Zagreba koja nude kvalitetna i lagana jela primjerena vrućinama. Naravno, u svakom od njih ćete moći pronaći i konkretnije opcije za slučaj da ste baš jako gladni, ali naš je fokus ovaj put ipak na salatama, povrću, piletini, ... U nastavku provjerite restorane u koje redovito zalazimo i koje doista svima možemo preporučiti!

Haustor Haus, Masarykova 26/1

Ovaj restoran pod kreativnim vodstvom Lovre Smetiška i chefa Kristijana Kereše se u relativno kratkom roku nametnuo kao jedno od najpoželjnijih mjesta za ručak (ili večeru) u gradu. Za vrlo pristojne cijene možete kušati prilično elaborirane kreacije i uvijek se iznova iznenaditi i oduševiti. Sudeći prema nedavnim reakcijama, čini se kako je jedno od najboljih jela koje trenutno možete probati brancin s beluga lećom, slanutkom, karameliziranom mrkvom, kukuruzom, cherry rajčicom te redukcijom octa od smokvi i datulja.

BURO. izbor: top 6 mjesta za lagani ljetni ručak u gradu (фото 1)

Le Bistro Esplanade, Mihanovićeva 1

Želite li biti sigurni da ćete uvijek naići na najbolju moguću uslugu, uživati u ugodnom ambijentu i finim zalogajima u centru grada, a opet daleko od vreve, ovo je adresa na koju se treba zaputiti. Anu Grgić odavno znamo kao pouzdanog chefa koji ne može razočarati, i zato vam ovo mjesto baš uvijek možemo iskreno preporučiti. Naše preporuke za jela? Dimljeni rižoto sa sušenim trubama i kremom od komorača, confit od sipe s palentom, vitello tonnato ili pak glazirani teleći ossobuco sa svježim bosiljkom, basmati rižom sa sušenim rajčicama i pinjolima.

BURO. izbor: top 6 mjesta za lagani ljetni ručak u gradu (фото 2)

Mali Bar, Vlaška 63

Riječ je o bistrou Ane Ugarković, i mjestu koje spada u naše vječne favorite, i to iz prilično jednostavnog razloga. Naime, baš nikad, tijekom godina posjećivanja, nam se nije dogodilo da ondje nismo pojeli preukusan ručak ili večeru. Jelovnik se također mijenja ovisno o dostupnosti namirnica i sve skupa uvijek ostaje na visokoj razini, čime se mogu pohvaliti tek rijetka mjesta.

BURO. izbor: top 6 mjesta za lagani ljetni ručak u gradu (фото 3)

El Toro Street Food, Petrinjska 2

Nakon velikog uspjeha originalnog restorana El Toro u Šubićevoj ulici, vlasnici su projekt odlučili proširiti i na sami centar grada. U svojoj street food inačici nude cijeli niz cijenovno pristupačnih jela iz cijelog svijeta, i zasad primaju same pohvale. Imate li priliku, savjetujemo vam da svakako probate ceviche ili pak salatu s piletinom, iako ni s drugim opcija definitivno nećete pogriješiti.

BURO. izbor: top 6 mjesta za lagani ljetni ručak u gradu (фото 4)

Dežman bar, Dežmanova 3

Kad se na jednom mjestu nude vrhunski kokteli (jedni od najboljih u gradu), odlična kava i kolači, a onda i jela za ručak i doručak, jasno je da je riječ o nezaobilaznoj adresi brojnih gurmana i hedonista. Jelovnik se mijenja na dnevnoj bazi, jela se rade od sezonski dostupnih namirnica i pažljivo su osmišljena s obzirom na to koje je doba godine. Ovih ćete dana tako za ručak moći pojesti cijeli niz laganijih jela poput salata ili ribe s povrćem, a četvrtkom nude i svoj ramen, koji biste zaista, ako budete u mogućnosti, trebali probati.

BURO. izbor: top 6 mjesta za lagani ljetni ručak u gradu (фото 5)

 

Drama, Dalmatinska 5

I ovdje se radi o relativno novom mjestu koje je vrlo brzo steklo stalne posjetitelje. Drama je prije svega lijepo i ugodno mjesto čiji vas pastelni interijer zove na uživanje u još jednoj šalici kave uz kakvu finu salatu ili lagani sendvič.

BURO. izbor: top 6 mjesta za lagani ljetni ručak u gradu (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više