Search

Čarobno mjesto na otoku Visu koje morate posjetiti

Čarobno mjesto na otoku Visu koje morate posjetiti

Konoba & bar Lola


Image: Konoba Lola

Mediteranski zrak, šarmantan prirodan vrt okružen visokim otočkim kamenom, mnoštvo inspirativnih detalja, svježa sezonska hrana i čaša dobrog domaćeg vina - zvuči kao ljeto, zar ne?

Svi vi koji ste bili te sreće da posjetite otok koji je godinama bio zatvoren za javnost i ispisivao neke drugačije stranice povijesti, uvjerili ste se u čaroliju. Na otoku Visu vrijeme je zastalo, u nekoj bližoj vojnoj povijesti i time izgradilo drugačije vizure otoka koji je uz sve te vojne objekte i dalje čudesno zelen. I baš mu to daje šarm, uz njegove tirkizne plaže. Kada krenete u obilazak otoka, bilo autom ili skuterom, svako toliko nabasat ćete na konobicu, domaćinstvo ili staru kamenu kuću koji će vas oduševiti. U gradu Visu taj osjećaj će vam priuštiti konoba Lola. Sakrivena u kamenom vrtu ispunjenim prirodnim zelenilom i inspirativnim shabby detaljima savršeno je mjesto za guštanje u ljetnim večerima.

Čarobno mjesto na otoku Visu koje morate posjetiti (фото 1)

Lola je otvorena u proljeće 2012. godine spajajući nove umjetničke i gastronomske ideje, a kao takva postala je "drugačije" mjesto na otoku Visu. Jelovnik je vezan uz lokalnu dalmatinsku kuhinju koja je putujući po svijetu dobila i dašak inspiracije iz različitih kuhinja. Ali pri tome nije izgubila tradicionalni identitet domaće konobice.

Čarobno mjesto na otoku Visu koje morate posjetiti (фото 2)

Čarobno mjesto na otoku Visu koje morate posjetiti (фото 3)

Zajedno s pićem koje ste naručili stići će i pozdrav iz kuhinje. Iznenadit će vas, i ne uvijek istim, domaće pripremljenim pecivima u kombinaciji s odličnim maslinovim uljem te slatko-slanom mješavinom badema, oraha i suncokretovih sjemenki.

Čarobno mjesto na otoku Visu koje morate posjetiti (фото 4)

Nadalje, menu se sastoji od svježih namirnica, bilo da su uzgojene u Lolinom eko vrtu u Sinju, ili pak ulovljene u moru. Ribu, školjke, hobotnicu ili pak organski uzgojeno meso domaćih proizvođača naći ćete u različitim kombinacijama poput Viškog burgera, juhe s bobom i dagnjama, sipe na maneštru i raznim drugim kombinacijama. Za sve ljubitelje slatkog ovdje na dnevnoj bazi posebnu pažnju posvećuju desertima. Uz dobar zalogaj ide i dobar gutljaj. Vinska lista sastavljena je uglavnom od domaćih proizvođača vina, od toga ponajviše viških što pričinja iznimno zadovoljstvo.

Svi vi koji još niste posjetili otok Vis, učinite to što prije. a kad ste već tamo priuštite si čaroban ljetni doživljaj u konobi Lola u gradu Visu.

Čarobno mjesto na otoku Visu koje morate posjetiti (фото 5)

Čarobno mjesto na otoku Visu koje morate posjetiti (фото 6)

Čarobno mjesto na otoku Visu koje morate posjetiti (фото 7)

Čarobno mjesto na otoku Visu koje morate posjetiti (фото 8)

Čarobno mjesto na otoku Visu koje morate posjetiti (фото 9)

Čarobno mjesto na otoku Visu koje morate posjetiti (фото 10)

Čarobno mjesto na otoku Visu koje morate posjetiti (фото 11)

Čarobno mjesto na otoku Visu koje morate posjetiti (фото 12)

Čarobno mjesto na otoku Visu koje morate posjetiti (фото 13)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više