Search

Chef Tom Gretić zna kako reinterpretirati jesen na tanjuru

Chef Tom Gretić zna kako reinterpretirati jesen na tanjuru

Novi meni Bistroa Apetit


Image: PR

Novi meni Bistroa Apetit bogat je sezonskim namirnicama koje nam pruža jesen i naravno, naslanja se na francuske temelje kuhanja

Od svog povratka u Zagreb, nakon dugih 20 godina izbivanja iz rodnog grada, Tom Gretić i u novom, jesenskom meniju Bistroa Apetit, koji je predstavio  u srijedu, kontinuirano nastavlja istraživati domaću kuhinju i stare zagrebačke klasike. U novim varijacijama vratio ih je ponovno na gastronomsku scenu gdje se odlično isprepliću s ostalim njegovim neodoljivim kombinacijama kao što su pačja prsa i ragu od heljde s brokulom, crnom rotkvom u umaku od crnih truba, janjeći rack s ukiseljenom ciklom, crnom lećom, mrkvom i celer uz demi glace, juneći ribeye s kroketima od slanutka, kremom od batata i umak od porta…

Chef Tom Gretić zna kako reinterpretirati jesen na tanjuru (фото 1)

"Cijeli meni je bogat sezonskim namirnicama koje nam pruža jesen i naravno naslanja se na francuske temelje kuhanja. Jesen je Bistro Apetit", kazao je Gretić. Kada bi morao izdvojiti neko od jela s menija to bi bile upravo krpice sa zeljem za koje je rekao kako ga podsjećaju na baku. "Mislim da bi joj se svidjelo to što smo napravili od krpica sa zeljem. U našoj varijanti to su ravioli punjeni sa slatkim pirjanim kupusom uz hrskavu slaninu i umak od papra."

Chef Tom Gretić zna kako reinterpretirati jesen na tanjuru (фото 2)

Gosti koji su u srijedu premijerno kušali jela s novog menija večer su započeli torchonom od gusje jetre na brioshu uz krušku u reduciranom Plavcu malom. Drugi slijed činila je kombinacija kreme od bundeve s emulzijom ulja od bundeve te lososa na toplom dimu. Uslijedila je varijacija purice s mlincima - confit od purećeg zabatka, mlinci, zelena jabuka i vlasac u umaku od vina i hrena. Juneći obrazi, rimski njoki sa špinatom i ukiseljena mrkva prethodili su desertu sadržanom od pite od jabuka, burbon sladoleda, toffee creme s crumbleom od cimeta.

Chef Tom Gretić zna kako reinterpretirati jesen na tanjuru (фото 3)

Lakoća kojom chef patron Tom Gretić kombinira sastojke na novom meniju zasigurno još jednom podiže ljestvicu ne samo zagrebačke nego i hrvatske gastro scene, a Bistro Apetit čini nezaobilaznom gastro odrednicom ove jeseni.

Chef Tom Gretić zna kako reinterpretirati jesen na tanjuru (фото 4)

Chef Tom Gretić zna kako reinterpretirati jesen na tanjuru (фото 5)

Chef Tom Gretić zna kako reinterpretirati jesen na tanjuru (фото 6)Chef Tom Gretić zna kako reinterpretirati jesen na tanjuru (фото 7)Chef Tom Gretić zna kako reinterpretirati jesen na tanjuru (фото 8)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više