Search

Chic francuska pekarnica u centru Beograda

Chic francuska pekarnica u centru Beograda

La Petite Cantine


Image: PR

"Ukusi se ne rađaju, ukusi se stvaraju!"

Beskrajno šarmantna i neodoljiva francuska pekarnica La Petite Cantine otvorena je nedavno u Dobračinoj ulici 19 u Beogradu. Projekt je to u kojem su se udružile Clemence Digiovanni i Clara Pulja. I dok je Clemence bila vlasnica lokala i bara u Francuskoj i Belgiji, Clara je pak radila u pekarnicama u Francuskoj i Bosni i Hercegovini, no obje su imale želju napustiti Francusku te svoje ideje ujediniti - tako je nastala La Petite Cantine, inače trenutno vrlo "it" beogradsko mjesto s francuskim chicom. Sve ono što biste inače probali primjerice u Parizu, sada možete upravo ovdje, pa tako u svojoj mirisnoj ponudi imaju autentična peciva, baguette, razne verzije kruha, ukusne poslastice i raskošne sendviče, ali i kavu te razne vrste čajeva.

Chic francuska pekarnica u centru Beograda (фото 1)

Naime, kruh koji se ovdje radi dolazi u nekoliko verzija, bilo integralni ili pak recimo onaj s maslinama i nema u sebi kvasca, a ono što će vam vrlo vjerojatno zapeti za oko i nepce su savršeni kroasani, oni klasični, ali i oni sa sočnim nadjevima, kao i razni tartevi, kolači s jabukama ili kruškama… U slanoj pak domeni, ne mogu se zaobići quichevi ili mini tart sa crnim lukom te sendviči - oni vegetarijanski, ali i oni s grillanom piletinom, maslinama i rikolom. Naravno, ne možete otići, a da ne probate i sjajnu juhu od luka. Osim gastro ponude, ono što će vas osvojiti jest i sam interijer koji je vrlo jednostavan s akcentnim detaljima koji ga čini ležernim te da se u njemu osjećate uvijek ugodno i dobrodošlo. A cijela vizija ove šarmantne kantine jasno je opisana u citatu koji visi na zidu, a glasi: Ukusi se ne rađaju, ukusi se stvaraju!

Chic francuska pekarnica u centru Beograda (фото 2)Chic francuska pekarnica u centru Beograda (фото 3)Chic francuska pekarnica u centru Beograda (фото 4)Chic francuska pekarnica u centru Beograda (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više