Search

Čokoladni raj u Španjolskoj

Čokoladni raj u Španjolskoj

Tvornica čokolade Ferrer Xocolata


Image: buro247.ru

Dućani sa slatkišima divna su mjesta u kojima vlada posebna vedrina, a ova čokoladna tvornica neće samo oduševiti vaša nepca, već će vas svojim interijerom i ambijentom potpuno začarati

Tvornica čokolade Ferrer Xocolata u španjolskom gradu Girona svojom slatkom ponudom mogla bi vas zavesti da u njoj provedete cijelo popodne. Već sam pogled na fasadu tvornice u čokoladno smećkastoj boji i blokovima kockica koji evociraju izgled čokoladne table zaintrigirat će vas da se približite vratima i zakoračite u ovaj čarobni čokoladni svijet. Da biste ušli u interijer najprije morate prijeći tanki mostić koji predstavlja metaforu ulaska u čokoladni san u kojem nema mjesta svakodnevnim brigama. Na ulasku vas dočekuje vlasnik Jordi i započinje priču o svojoj tvornici provodeći vas kroz prostorije i koncept čokoladarnice. Obilazak završava u degustacijskom podrumu koji je nekoć služio kao podrum za skladištenje usoljene haringe, a danas čuva najukusnije čokoladne delicije u cijeloj Španjolskoj.

Osim gastronomskog užitka interijer Ferrer Xocolate predstavlja istinski vizualni užitak, a iza njegova dizajna stoji studio Arnau Estudi d'Arquitectura. "Čokoladna" atmosfera postignuta korištenjem različitih nijansi smeđe koja varira od bež do tamnosmeđe, a materijali vrlo vjerno imitiraju teksturu čokolade. Tako se interijerom protežu rebraste vertikalne linije izrađene od drva i postavljene na jednakim udaljenostima, kreirajući uzorak udubina koji unosi zanimljivu prostornu igru, dodatno naglašenu pomno pozicioniranom rasvjetom. Posebnost interijera predstavlja glatki, sjajni čokoladno smeđi strop s kojeg u formi stalaktita vise "čokoladni šiljci" koji djeluju kao da će svakog trena kapnuti i zasladiti posjetitelje. 

Ako se ovih dana nađete na sjeveru Španjolske, ne propustite priliku zaroniti u jedinstven čokoladni svijet Ferrer Xocolate. 

Čokoladni raj u Španjolskoj (фото 1)

Čokoladni raj u Španjolskoj (фото 2)

Čokoladni raj u Španjolskoj (фото 3)

Čokoladni raj u Španjolskoj (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više