Traži

Cookiesi s čokoladom i bademima kojima je teško odoljeti

Cookiesi s čokoladom i bademima kojima je teško odoljeti

Recept s bloga "Prstohvat soli"

Tekst: E.G.


Fotografija: Prstohvat soli

Vikend započnite domaćim cookiesima od čokolade i badema koji se vrlo lako pripremaju!

Kad god nam nestane inspiracije za ukusan i kreativan doručak, potražit ćemo je na nekim od naših omiljenih food blogova. Jedan od njih je svakako i Prstohvat soli, koji nas nastavlja oduševljavati svojim maštovitim receptima. Danas su nam pažnju privukli domaći cookiesi od badema i čokolade sa smanjenim udjelom šećera. Riječ je o laganom doručku odličnom za početak dana, a kako pripremiti, doznajte u nastavku.

Sastojci

200 g brašna

1 žličice praška za pecivo

1/4 žličice soli

125 g putra

80 g smeđeg šećera

80 g bijelog šećera

1 jaje

200 g crne čokolade

100 g sirovog badema

Priprema

1. Upalite pećnicu da se grije na 180 stupnjeva, dva veća protvana obložite s papirom za pečenje.

2. Čokoladu i bademe ugrubo usitnite nožem ili blenderom. Radite to odvojeno pa ih spojite.U zdjelicu prosijajte brašno i prašak za pecivo, dodajte im sol. Putar otopite na laganoj vatri pa ga prebacite u zdjelicu u kojoj ćete raditi tijesto. Dodajte obje vrste šećera i sjedinite pomoću miksera. Dodajte i jaje pa dobro izmiksajte. Umiješajte brašno pa promiješajte da spojite sastojke. Na kraju umiješajte čokoladu i bademe.

3. Smjesu rasporedite po protvanima u vidu okruglih kupova tijesta, možete se koristiti običnom žlicom ili žlicom za sladoled kao mjerom. Pazite samo da ostavljate veći razmak između kupova jer će se smjesa raširiti. Pecite jedan po jedan protvan, oko 10 do 13 minuta. Najbolje je da vrijeme pečenja prilagodite svojoj pećnici i  da se vodite izgledom, primjerice kad dobiju boju po rubovima. Ostavite na protvanu da se ohlade pa poslužite.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više