Search

Cooking Croatia je odličan autohtoni zagrebački gastro projekt!

Cooking Croatia je odličan autohtoni zagrebački gastro projekt!

O čemu je riječ?

Urednik: E.G.


Image: PR

Od odabira svježih sezonskih namirnica na Dolcu, preko posjete sajma antikviteta na Britancu do pripreme tradicionalnog ručka, Cooking Croatia na jednom mjestu spaja sve okuse i mirise zaboravljenog Zagreba

Uz mirise "stare" zagrebačke kuhinje i zaboravljene recepte iz kuharica naših baka, jučer je u kultnom klubu Papica predstavljen prvi gastronomski projekt u Gradu Zagrebu koji omogućuje posjetiteljima da dožive običaje i prezentaciju autohtonog zagrebačkog stola. U atmosferi građanskog stana s početka 20. stoljeća, projekt Cooking Croatia predstavio je vodeći domaći gastronomski stručnjak, komentator i prijatelj zagrebačke kuhinje, Zlatko Gall, dok su u pripremi jela na koje smo već pomalo zaboravili, sudjelovali Ivica Propadalo, Dubravko Šimenc, Daniela Trbović te Boris Banović. 

Cooking Croatia je odličan autohtoni zagrebački gastro projekt! (фото 1)

Projekt Cooking Croatia prvi je projekt koji omogućuje posjetiteljima da dožive običaje i prezentaciju građanskog zagrebačkog stola, a ideja o projektu nastala je kroz druženje i razmjenu recepata te razgovore s malim proizvođačima i obiteljskim gospodarstvima. Zahvaljujući dugom radnom iskustvu u turizmu idejne začetnice i osnivačice projekta, gospođe Željke Stošić te znanju u procesima brendiranja turističkih destinacija, nastao je jedinstvenom projekt s nacionalnom platformom. Polaznici Cooking Croatia projekta svoj dan započinju kupovinom namirnica na živopisnom zagrebačkom Dolcu, gdje uz pomoć gospođe Željke, odabiru svježe sezonske namirnice dostupne na tezgama zagrebačkih kumica.

Cooking Croatia je odličan autohtoni zagrebački gastro projekt! (фото 2)

Što će se krčkati u loncu, dogovara se na kavi, nakon koje se odlazi na sajam antikviteta na popularan Britanac. Jednom kada se otvore vrata na adresi Vladimira Nazora 2, gosti postaju glavni kuhari. Po završetku kuhanja, umorni i sretni, kušaju pripremljene tradicionalne zagrebačke delicije, a na kraju kući odlaze s diplomom o položenom tečaju Cooking Croatia by Papica.  Više informacija o projektu Cooking Croatia te raspored slobodnih termina, moguće je provjeriti ovdje.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više