Search

Croatian Food Heritage je nova gastro adresa u centru Zagreba

Croatian Food Heritage je nova gastro adresa u centru Zagreba

U Petrinjskoj 14


Image: John Pavlish

Prije samo nekoliko dana u Petrinjskoj ulici na broju 14 otvorena je zgodna gastro oaza koja je fokusirana isključivo na iskonske hrvatske namirnice

Šarmantno mjestašce naziva Croatian Food Heritage smjestilo se u sam centar grada u Petrinjskoj ulici. Nemoguće ga je ne primijetiti ako hodate njome, a sam pogled unutra privlači na prvu s obzirom na to da se radi o gastro oazi koja na jednom mjestu okuplja najbolje od tradicionalnih hrvatskih okusa. Iza projekta stoje tri magistra geografije koji su svoju ljubav odlučili usmjeriti prema gastroturizmu. Spajanjem nacionalne gastronomske baštine s globalno popularnim konceptom street fooda htjeli su svoj doprinos dati u obliku nastavka i očuvanja proizvodnje autohtonih prehrambenih proizvoda.

Croatian Food Heritage je nova gastro adresa u centru Zagreba (фото 1)

Ovo mjesto najbolje bi mogli opisati kao hibrid street fooda, kušaone i simpatične trgovine delikatesama, a vode se idejom da se većina onoga što tamo probate, odmah može i kupiti. Idealna ideja za poklon ili za vlastitu kuhinju za potpuno uživanje u mirisima i okusima naše zemlje. U bogatoj prodajnoj ponudi možete pronaći delikatesne proizvode domaćih proizvođača s hrvatskog podneblja kao što su Istra, Dalmacija, Slavonija, Lika i Zagorje. Ulja od tartufa, masline punjene s bademima, smokvenjaci, ručno rađene praline od lavande ili rogača i med samo su neke od slasnih namirnica koje tamo možete kušati i kupiti. 

Croatian Food Heritage je nova gastro adresa u centru Zagreba (фото 2)

Što se tiče jelovnika koji nudi ovo mjesto, osmišljen je i brendiran CrobiteTM zalogaj koji u sebi nosi jedinstvo okusa i mirisa iz svih dijelova Hrvatske, a potpisuje ga jedan od pobjednika televizijskog showa Masterchef, Šime Sušić. Preporučujemo svakako isprobati zalogaj s mariniranim i slanim inćunima, a na jelovniku ćete još pronaći osvježavajuće salate i slasne sendviče. Bogat izbor pića također ne zaostaje, tako da u njihovom frižideru možete pronaći popularne craft pive, fina vina, domaće rakijice i prirodne sokove.

Što se tiče same lokacije i uređenja dečki su izjavili da im je teže bilo pronaći hrvatske masline nego prostor u centru grada, a pri uređenju istog najviše se pazilo na funkcionalno razdvajanje prostora za degustaciju i konzumaciju namirnica od prostora za prodaju. Cilj je bio postići domaću atmosferu malene, ali bogato uređene kušaone. Unatoč tome što su otvoreni tek nekoliko dana, povratne informacije svih onih koji su ušli su odlične i vrlo ohrabrujuće, a kvalitetu jela koja pripremaju i proizvoda koje prodaju, morat ćete ocijeniti sami. Nadodat ćemo samo da se isplati prošetati do Petrinjske i osvježiti se dobrom "crafticom" i zgrabiti slasne zalogaje koji iza sebe imaju bogatu priču. 

Croatian Food Heritage je nova gastro adresa u centru Zagreba (фото 3)

Croatian Food Heritage je nova gastro adresa u centru Zagreba (фото 4)

Croatian Food Heritage je nova gastro adresa u centru Zagreba (фото 5)

Croatian Food Heritage je nova gastro adresa u centru Zagreba (фото 6)

Croatian Food Heritage je nova gastro adresa u centru Zagreba (фото 7)

Croatian Food Heritage je nova gastro adresa u centru Zagreba (фото 8)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više