Search

Danas isprobajte neodoljivi bezglutenski tart s kupinama

Danas isprobajte neodoljivi bezglutenski tart s kupinama

Recept s bloga Our Food Stories


Image: Our Food Stories

Sezona je kupina pa je baš sada idealno vrijeme da isprobate ovaj genijalan bezglutenski tart s nadjevom od kupina

Radi se o receptu s bloga Our Food Stories koji rado pratimo, a čije su se autorice pozabavile bezglutenskim tijestom koje su napunile odličnim nadjevom od kupina. U nastavku pronađite recept.

Sastojci za nadjev od kupina

40 ml soka kupina (možete ga sami napraviti od 100 g kupina)

60 ml soka od bazge (od bobica, ne cvijeta)

60 ml limunovog soka (1 do 2 limuna)

1 mali komadić đumbira

80 g hladnog maslaca

200 g šećera

4 jaja

Danas isprobajte neodoljivi bezglutenski tart s kupinama (фото 1)

Sastojci za prhko tijesto

150 g rižinog brašna

40 g sjemenki konoplje

100 g hladnog maslaca

1/2 žličice soli

1 jaje

Priprema nadjeva od kupina

Oprane kupine stavite kuhati u tavu s dvije žlice vode. Stisnite ih žlicom kako bi se raspale i pustite da ključaju pet minuta dok sok ne postane gušći pa ga procijedite. Zatim stavite lonac vode na vatru dok ne proključa, a na njega stavite drugu metalnu posudu i na pari kuhajte sokove od kupina, bazge i limuna, maslac i đumbir koje ste prethodno narezali na kockice, te šećer. Miješajte dok se maslac ne rastopi, a sa strane u drugoj posudi umutite jaja pa ih polako dodajte u smjesu koja se kuha na pari miješajući neprestance pjenjačom. Sve zajedno onda kuhajte 15 do 20 minuta neprestano miješajući odnosno dok ne dobijete glatku gustu smjesu pa je pustite da se ohladi.

Danas isprobajte neodoljivi bezglutenski tart s kupinama (фото 2)

Priprema prhkog tijesta

Umijesite rižino brašno, sjemenke konoplje, sol i kockice maslaca. Zatim umijesite i jaje i mijesite sve dok ne dobijete jednoličnu smjesu koju zatim ostavite u frižideru dva do tri sata ili preko noći. Kad se tijesto stisne razvaljajte ga na pobrašnjenoj površini ili između dva sloja prianjajuće folije pa ga prebacite u kalup i izbodite po dnu. Zatim na tijesto stavite papir za pečenje i napunite ga suhom rižom (ili utezima za pečenje tartova ako ih imate) i tako tart pecite 15 minuta na 190 ºC na nižoj razini u pećnici, pa ga podignite na sredinu, maknite papir s rižom i pecite još 8 do 9 minuta. Tako ćete dobiti idealno pečeno prhko tijesto. Kad se tijesto ohladilo napunite ga nadjevom od kupina i ostavite u frižideru sat do dva prije posluživanja da se nadjev dobro stisne.

Danas isprobajte neodoljivi bezglutenski tart s kupinama (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više