Traži

Danas radimo tiramisu kremu s bučinim uljem

Danas radimo tiramisu kremu s bučinim uljem

Prema receptu s bloga "Hleb i lale"


Fotografija: Hleb i lale

Za slučaj da niste preveliki ljubitelj tradicionalnih blagdanskih slastica ili samo želite imati opciju i nečeg drugačijeg u nadolazećim danima, donosimo vam jedan posve neobičan recept koji bi vam se mogao svidjeti. Pronašli smo ga na jednom od naših omiljenih gastro blogova, Hleb i lale, a priznajemo da smo se u njega zaljubili već pri prvom gledanju fotografija. Evo kako ga napraviti!

Sastojci

3 jaja

500 g mascarponea

2 žlice kvalitetne, pripremljene, kave

2 žlice kvalitetnog bučinog ulja

agavin sirup, količina po ukusu

Krokant

šaka bučinih sjemenki

2-3 žlice šećera

Priprema

Prvo napravite krokant od bučinih sjemenki. U posudi tostirajte bučine sjemenke i stavite preko šećer da se karamelizira. Kada se šećer otopio i dobio boju karamela, prebacite sve na papir za pečenje (razmažite da ne bude debeli sloj) i ostavite da se ohladi. Razdvojite žumanjke od bjelanjaka.

Istucite žumanjke i dodajte agavin sirup. Ako želite da bude slađe, možete ga dodati poslije. Kada dobijete kremastu smjesu, dodajte mascarpone i ostavite sa strane. Napravite snijeg od bjelanjaka i polako ga dodajte u žumanjke i mascarpone. Lagano izmiješajte kako bi se dobro proželo. Podijelite sve u dvije zdjelice. U 1/3 kreme stavite kavu, a u 2/3 kreme stavite bučino ulje. Ostavite kratko u hladnjaku.

Krokant od sjemenki zdrobite u mužaru. U čaše za posluživanje na dno stavite kremu s kavom, a preko kremu s bučinim uljem. Pospite krokantom i ostavite u hladnjaku do posluživanja.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više