Traži

Dašak autohtone grčke kuhinje u srcu Londona

Dašak autohtone grčke kuhinje u srcu Londona

Grčki restoran Suvlaki u četvrti Soho


Fotografija: buro247.ru

Grci Yannis Theodorakakos i Michael Kantartzis odlučili su Londončanima pokazati što znači tradicionalna autohtona grčka kuhinja u svom novootvorenom restoranu Suvlaki u četvrti Soho

A kako bi u svom naumu uspjeli, sa sobom su doveli grčkog chefa Eliasa Mamalakisa koji će omiljeno jelo Atenjana, souvlaki, predstaviti u njegovom izvornom obliku. Osim jelovnika, dašak grčke kulture svi posjetitelji osjetit će i u samom ambijentu restorana koji potpisuje dizajnerica interijera Afroditi Krassa koja je kazala kako "su prošla vremena grčkih taverni i razbijanja tanjura".

Vlasnici restorana Suvlaki odlučili su vjerovati ukusu i stručnosti grčke dizajnerice s britanskom adresom koja je slavne grčke arhitektonske stupove predstavila u modernom ruhu, stavljajući ih u kontrast s dubokom plavom bojom zidova. Opušteni i vrlo moderan interijer krasi moderna minimalistička rasvjeta koja podiže cijelu grčku priču na novu razinu spoja tradicije i modernog. Ovdje nećete naići na obilje grčkih ornamenata i motiva iz mediteranske prirode poput maslinovih grana – duh grčke kulture ovdje je izveden vrlo suzdržano i dostojanstveno, ponajviše u kombinaciji boja: sivoj boji kamena i tamnoplavoj. 

Ako ovog ljeta zalutate u London i zaželite se ukusnih grčkih delicija, nipošto nemojte zaobići adresu Bateman Street 21. 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više