Search

Davor Bienenfeld je u Zagrebu otvorio novi japanski pub. Evo što vas očekuje

Davor Bienenfeld je u Zagrebu otvorio novi japanski pub. Evo što vas očekuje

Urednik: BURO.


Nakon što je dobro znani restoran i bar Time, privremeno zatvorio svoja vrata zbog adaptacije zgrade u kojoj se nalazi i prenamjene u hotel, vlasnik, Davor Bienenfeld odlučio je na adresi Selska cesta 90b, otvoriti Izakayu, japanski pub koji je, kako kaže vlasnik, nastao kao sasvim logično rješenje, s obzirom na posjedovanje velikog znanja i tehnika japanske kuhinje uz poznavanje sparivanja idealnih pića uz nju.

„Izakaya je mjesto na kojem se svi osjećaju ugodno, dobrodošlo i opušteno, mjesto na kojem možete popiti kavu i pojesti kolač, uživati u druženju uz pokoji japanski tapas i čašu dobrog vina, sakea, craft piva i koktela koje potpisuje Roman Rabik ili se prepustiti nezaboravnom gastronomskom iskustvu te izabrati s jelovnika sve svoje favorite.“

Davor Bienenfeld je u Zagrebu otvorio novi japanski pub. Evo što vas očekuje (фото 1)

Baš kao i u Timeu, glavni adut Izajaye je sushi, ali i bunovi te obrok u zdjeli - bowls. No, Izakaya je pristupačnija cijenama, atmosfera je ležerna, a namirnice, usluga i sigurnost su na najvišem nivou. Za razliku od Timea koji je funkcionirao kao restoran i noćni klub, Izakaya je isključivo restoran i zatvara svoja vrata u ponoć. Interijerom dominiraju zemljani tonovi, japanski murali, polu otvorena kuhinja, impresivan šank te pregršt staklenih, transparentnih površina. Interijer potpisuje arhitekt Tvrtko Topić.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više