Search

Delicije iz Hrvatske redoviti gosti na bečkim tržnicama

Delicije iz Hrvatske redoviti gosti na bečkim tržnicama

Organski domaći proizvodi osvajaju Bečane


Image: Sanjin Kaštelan,
Delikatessen aus Kroatien

Autentični organski proizvodi s hrvatskim potpisom u austrijskoj prijestolnici

Zahvaljujući poduzetniku Mariju Harapinu, koji je svoju hrvatsku adresu zamijenio adresom u Austriji, svi Bečani imaju prilike probati odlične organske i zdrave proizvode s hrvatskim potpisom. Kako mala proizvodnja provjerenih proizvođača predstavlja gastro budućnost, a to pokazuje i popularnost uspješnog zagrebačkog projekta Mali plac posvećenog toj ideji, tako je vrijeme da i ljudi koji žive vani probaju nešto autohtono i zdravo iz Hrvatske.

Delicije iz Hrvatske redoviti gosti na bečkim tržnicama (фото 1)

Iako u Beču nije problem naići na namirnicu iz Hrvatske, ovakvi domaći specijaliteti su novost. Prehrambeni proizvodi koje Mario uvozi nastaju od malih proizvođača i visoke su kvalitete. To podrazumijeva male farme, obiteljska gospodarstva te male pojedinačne proizvođače. U ponudi su drniški pršut, BIO maslinovo ulje, proizvodi od tartufa, tjestenina od durum pšenice, sirupi od aromatičnog bilja iz Dalmacije, ručno napravljene čokolade, proizvode od rajčice te nekoliko vina malih vinara. Ponuda se i dalje širi, a 95 % ovih proizvoda ne može se pronaći u trgovinama trgovačkih lanaca, a to je ono što se u današnjem modernom svijetu i stilu života sve više cijeni.

Delicije iz Hrvatske redoviti gosti na bečkim tržnicama (фото 2)

Proizvodi se mogu kupiti na tržnicama diljem Beča kao što su Schüttauplatz, Margaretenplatz, Maurer Hauptplatz i Kutschker Bauernmarkt.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više