Traži

Divna božićna Tajna večera Filipe Sorko i Jelene Ive Nikolić

Divna božićna Tajna večera Filipe Sorko i Jelene Ive Nikolić

Prva večera održana na Tavanu


Fotografija: Tomislav Šilovinac

Svoju božićnu tajnu večeru Filipa Sorko organizirala je s Jelenom Ivom Nikolić i to na njezinom, već gotovo legendarnom Tavanu u Sinkovićevoj ulici u Zagrebu

Ova treća Tajna večera vinkovačke kreativke Filipe Sorko bila je po mnogočemu posebna. Bila je to prva večera organizirana u suradnji sa zagrebačkom stilisticom hrane, blogericom i osnivačicom Malog placa, Jelenom Ivom Nikolić. "Ja sam se javila Jeleni s prijedlogom da napravimo jednu zbilja ludu božićnu Tajnu večeru na njezinom Tavanu jer sam prije par godina bila na Malom placu na Tavanu i osjetila da taj prostor ima odličnu vibru, da je dovoljno velik za jedan ovakav event i totalno otkačen isto kao i njegova vlasnica Jelena Iva Nikolić koja je bez razmišljanja oduševljeno prihvatila moj prijedlog i uskočila u ovu kreativnu avanturu s nama," otkrila nam je Filipa. 

Večera je zamišljena u stilu raskošnih božićnih gozbi. Prostor je dekoriran s pregršt lampica, svijeća, u zraku su se miješali mirisi cimeta i citrusa, a dekoracije su bile vrlo tradicionalne, preuzete iz prirode - borove grane, češeri, jabuke, naranče, božikovina, imela i ostala dobra koja nam priroda nudi u ovo doba godine. Istovremeno rustikalno i umjetnički, kako kaže Filipa, baš kao i sam Tavan. Pila se topla domaća jabukovača, kruh s orasima i grožđicama iz pekare Korica o kojoj smo već pisali s džemom od meda i slanine, ajngemahtec od fazana, pečena rolana porchetta, batat i bundeve, zimske salate sa šipkom i citrusima i tri torte - tradicionalna božićna s kandiranim voćem, zimska torta iz slastičarnice Torte i to te Pavlova sa šumskim voćem.

Filipa Sorko

"Po starom, dobro običaju, kod organiziranja naših Tajnih večera ništa ne ide glatko i kako smo zamislili te nas uvijek nešto neočekivano iznenadi i pretvori nas u prave majstore improvizacije, a tako je bilo i ovog puta. Kada smo vidjele Jeleninog psa Mišu kako se fino i sretno oblizuje dolazeći s balkona svi smo se molili da ne bude ono za što smo bili gotovo sigurni da se dogodilo. Miša je ugledala tu predivnu tortu koju smo napravili za naš božićni slatki kutak i par trenutaka kasnije pola torte je postalo prošlost!" otkrila nam je Filipa anegdotu s večere.

Uz odličnu večeru za goste su pripremljena i božićna iznenađenja u obliku začina i čajeva iz Harrise, a Filipa je pripremila i božićne išlere prema receptu s austrijskog dvora koji je dobila od jednog vrhunskog chefa. Večeru je fotografijama ovjekovječio Tomislav Šilovinac, a u nastavku otkrijte djelić atmosfere, dok sve fotografije možete pogledati ovdje. Filipin rad kao i najave za nadolazeće Tajne večere pratite na njezinom Instagramu.

Divna božićna Tajna večera Filipe Sorko i Jelene Ive Nikolić (фото 1)

Divna božićna Tajna večera Filipe Sorko i Jelene Ive Nikolić (фото 2)

Divna božićna Tajna večera Filipe Sorko i Jelene Ive Nikolić (фото 3)

Divna božićna Tajna večera Filipe Sorko i Jelene Ive Nikolić (фото 4)

Divna božićna Tajna večera Filipe Sorko i Jelene Ive Nikolić (фото 5)

Divna božićna Tajna večera Filipe Sorko i Jelene Ive Nikolić (фото 6)

Divna božićna Tajna večera Filipe Sorko i Jelene Ive Nikolić (фото 7)

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor