Traži

Događaj kojem se veselimo: najbolji hrvatski chefovi kuhaju na Žutu!

Događaj kojem se veselimo: najbolji hrvatski chefovi kuhaju na Žutu!

Restoran "Fešta" slavi 25. godina rada

Urednik: BURO.


Fotografija: Pr

Najbolji hrvatski chefovi ujedinit će snage s talijanskim kolegama, odreda nositeljima Michelinovih zvjezdica kako bi predstavili najbolje od otoka Žuta

Prvi tjedan rujna u gastronomskom smislu će zasigurno obilježiti 25. obljetnica rada kultnog restorana Fešta, smještenog na kornatskom otoku Žutu. Ova omiljena nautička destinacija će na događanju nazvanom "Fešta Days" otvoriti svoju kuhinju za deset vrhunskih kuhara. Nekima od najboljih hrvatskih chefova - Dinu Galvagnu, Tomu Gretiću, Davidu Skoki, Hrvoju Zirojeviću i Josipu Vrsaljku pridružit će se nositelji Michelinovih zvijezda Felice Sgarra, Massimo Camia, Giuseppe Costa i Cristian Torsiello. 4. rujna predviđena je večera od deset sljedova objedinjenih pod zajedničkom kulinarskom temom "Plava riba i riba dubokog mora u vrhunskoj gastronomiji" kada će se ovi kuharski virtuozi poigrati pomalo potisnutim  trljama, oslićima, volcima, paucima, ugorima, ribljim iznutricama, sabljarkama, gofovima, srdelama i inćunima...

Događaj kojem se veselimo: najbolji hrvatski chefovi kuhaju na Žutu! (фото 1)

Sve to svježe ulovljeno i dostavljeno koćama na Žutski vez. Dan nakon, 5. rujna, uslijedit će "Zdrav doručak u vrhunskoj gastronomiji" kada će chefovi pokazati svoju kreativnost u pripremi jutarnjih delikatesa koristeći ponovno autohtone proizvode sa Žuta i obližnjih otoka kao što su domaća jaja, domaće kozje mlijeko i skuta, domaći kefir i jogurt. Ova dva kulinarska eventa su samo glavne atrakcije dvodnevnog uživanja za sva čula u jedinstvenom okruženju Fešte. Sve će popratiti vrhunske etikete etabliranih domaćih i stranih vinara, od kojih će se neki pridružiti i na samom događanju te uz čašu ili butelju prezentirati ono u čemu su najbolji. Prezentirati će se i vodeći distributeri raznih destilata sa perjanicama svoga poslovanja, a sve nadopunjeno zalogajima navedenih chefova. Restoran Fešta inspiraciju na tanjuru crpi iz nasljeđa, krajolika i njegove bogate povijesti, a isto se ogleda i u arhitekturi koja je prirodno uklopljena u Žutski krajolik, koji je netaknut, divlji, a time i pomalo egzotičan, a kada se tome dodaju inovativne ideje vrhunskih chefova, jasno je kako su "Fešta Days" događaj koji se ne smije propustiti.

Napišite komentar

više