Search

Domaći Bounty je nešto što se ne odbija! Doznajte kako ga napraviti kod kuće

Domaći Bounty je nešto što se ne odbija! Doznajte kako ga napraviti kod kuće

Recept s bloga Cukar

Image: Cukar.com.hr

Iako si ovu famoznu, ultimativnu slasticu svi možemo priuštiti, nekad je slađa verzija ona koja upravo nastane kod kuće. Pa, ako ste ljubitelji kokosa i čokolade, odnosno Bountyja, onda će vam se ovaj recept za domaću verziju ove ultra poslastice, koji nam je servirala autorica bloga Cukar, jako, ali jako dopasti... 

Sastojci

2 šalice ribanog kokosa (mrvica za čupavce i sl.)
¼ šalice javorovog sirupa
½ šalice kokosove kreme
prstohvat himalajske soli
1 i ½ šalica mlake vode
200 g tamne, kvalitetne čokolade za glazuru

Domaći Bounty je nešto što se ne odbija! Doznajte kako ga napraviti kod kuće (фото 1)

Postupak

Ubacite u blender kokos, javorov sirup, kokosovu kremu, sol i mlaku vodu. Sve blendajte dok ne dobijete mrvičastu smjesu koju možete oblikovati rukama. Žlicom grabite smjesu pa je među dlanovima oblikujte u prutiće ili kuglicu. Slažite prutiće na pladanj dok ne potrošite svu smjesu. Odložite ih u zamrzivaču na 30 - 45 minuta. Dok se prutići odmaraju u zamrzivaču vi pripremite glazuru. Nad parom otopite 200 g tamne, kvalitetne čokolade. Izvadite prutiće iz zamrzivača i odmah ih, jedan po jedan, prelijte rastopljenom čokoladom. Ostavite ih na rešetki da se višak čokolade ocijedi, a potom ih čuvajte u hladnjaku.

Domaći Bounty je nešto što se ne odbija! Doznajte kako ga napraviti kod kuće (фото 2)

Napomene

Kokosova krema je nešto poput maslaca od kokosa, gusta je, čvrsta i potpuno bijela. Za razliku od kokosovog ulja ona se na sobnoj temperaturi ne pretvara u tekućinu. Kupiti je možete u trgovinama zdravom hranom, a ako je baš nikako ne možete nabaviti onda je zamijenite ED kokosovim uljem. Ovaj recept možete pripremati i u blenderu i multipraktiku, funkcionira i jedno i drugo.

Domaći Bounty je nešto što se ne odbija! Doznajte kako ga napraviti kod kuće (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više