Search

Domaćica Sanja otkrila nam je kako ovaj Uskrs imati najljepše i autentične pisanice

Domaćica Sanja otkrila nam je kako ovaj Uskrs imati najljepše i autentične pisanice

Jaja bojana u luku


Image: Domaćica

Postoji mnogo načina kako obojiti jaja za Uskrs - no, Sanja Mijac, autorica gastro bloga Domaćica, kaže kako ne odustaje od ovog starinskog načina koji su izmislile naše bake...

Od kad zna za sebe, Sanja Domaćica jaja boja u luku, odnosno u ljusci crvenog luka. Kako je ovo skroz prirodno bojano jaje, odmah joj ga je i draže jesti za uskršnjim stolom. Kako biste sve napravili na vrijeme, već sada vam donosimo detaljan opis i proces kako imati upravo ovakve, definitivno najljepše i autentične pisanice.

 

Sastojci:
ljuska crvenog luka
jaja
najlonke
špaga ili konac
cvijeće, razne trave, list peršina i sl.

Domaćica Sanja otkrila nam je kako ovaj Uskrs imati najljepše i autentične pisanice (фото 1)

Priprema:

U lonac stavite barem 2-3 šake ljuske crvenog luka. Zalijte vodom. Odrežite komade najlonki.Na jaje složite biljku kako želite da izgleda, obložite najlonkom tako da ona bude skroz uz jaje. Zavežite koncem ili špagom i to je to. Možete koristiti i mrežaste čarape ili najlonke, one daju lijepe šare. U vodu s ljuskom ubacite tako pripremljena jaja (maksimalno 10 komada ako je veći lonac u pitanju). Kuhajte oko 10 minuta, možete i duže ako želite jaču boju. Maknite s vatre i ubacite nova jaja. Ako nemate nova jaja, ova slobodno ostavite da se ohlade u loncu. Kada su se ohladila, maknite najlonke i biljke. Dodatno ih premažite komadićem slanine za sjaj. Možete i na vaticu staviti malo ulja pa ih premazati i na taj način.

Domaćica Sanja otkrila nam je kako ovaj Uskrs imati najljepše i autentične pisanice (фото 2)

Napomena:
Ljusku crvenog luka možete potražiti na lokalnoj tržnici. Isto tako, možete je uzeti u trgovinama gdje stoji crveni luk. Uvijek ima ljuski u košarama i nitko od prodavača vam neće zamjeriti ako to uzmete budući da oni to bacaju.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više