Traži

Donosimo vam recept za jedan savršeni cheesecake u staklenci!

Donosimo vam recept za jedan savršeni cheesecake u staklenci!

Recept s bloga "Domaćica"

Urednik: E.G.


Fotografija: domaćica

Ako i vi, baš poput nas, spadate u one koji su stalno u potrazi za novim receptima, posebice kad je riječ o slasticama, donosimo vam jedan koji će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca. Pronašli smo ga na gastronomskom blogu "Domaćica", a posebno nas veseli što priprema iziskuje minimalne napore. Želite li ovaj vikend uživati fantastičnoj inačici omiljenog cheesecakea, u nastavku doznajte kako ga pripremiti!

Sastojci

Sastojci za podlogu od keksi:
  • 150 g grancereale keksi
  • 2-3 žlice smeđeg ili bijelog šećera
  • 80 g maslaca sobne temperature
Sastojci za kremu
  • 500 g kremastog sira
  • 100 g šećera u prahu
  • sok 1 limuna
  • po želji: 2 žličice arome vanilije
  • 100 ml Dolcela tekućeg šlaga 5+
Ostalo
  • pekmezi i marmelade
  • svježe voće
Priprema
  1. Kekse prethodno ispecite kako bi bili hrskavi. Pećnicu zagrijte na 180C.

  2. Kekse sameljite u grubo pa im dodajte maslac sobne temperature i šećer, sve skupa spojite rukama, istresite na tepsiju obloženu masnim papirom za pečenje i stavite u pećnicu da se peče oko 5 do 10 minuta. Zavisi od jačine pećnice, trebaju porumeniti.

  3. Kekse izvadite van i malo ih prohladite.

  4. Kremu pripremite tako da posebno izmiksate sir, šećer i sok limuna, a ako volite dodajte i malo arome vanilije.

  5. Tekući šlag zasebno izmiksajte pa ga umiješajte u smjesu sira.

  6. Probajte kremu - ako vam nije dovoljno slatka slobodno dodajte još šećera, ali pritom računajte na slatke kekse, voće i pekmeze.

  7. Cheesecake slažite u slojeve tako da kada zagrabite žličicom u svakom grizu imate sve okuse.

  8. Ovdje su dodane i kombinirane rjeđe marmelade od jagode i višanja te svježe maline i borovnice.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar