
Donosimo vam recept za jedan savršeni cheesecake u staklenci!
Recept s bloga "Domaćica"
Ako i vi, baš poput nas, spadate u one koji su stalno u potrazi za novim receptima, posebice kad je riječ o slasticama, donosimo vam jedan koji će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca. Pronašli smo ga na gastronomskom blogu "Domaćica", a posebno nas veseli što priprema iziskuje minimalne napore. Želite li ovaj vikend uživati fantastičnoj inačici omiljenog cheesecakea, u nastavku doznajte kako ga pripremiti!
- 150 g grancereale keksi
- 2-3 žlice smeđeg ili bijelog šećera
- 80 g maslaca sobne temperature
- 500 g kremastog sira
- 100 g šećera u prahu
- sok 1 limuna
- po želji: 2 žličice arome vanilije
- 100 ml Dolcela tekućeg šlaga 5+
- pekmezi i marmelade
- svježe voće
-
Kekse prethodno ispecite kako bi bili hrskavi. Pećnicu zagrijte na 180C.
-
Kekse sameljite u grubo pa im dodajte maslac sobne temperature i šećer, sve skupa spojite rukama, istresite na tepsiju obloženu masnim papirom za pečenje i stavite u pećnicu da se peče oko 5 do 10 minuta. Zavisi od jačine pećnice, trebaju porumeniti.
-
Kekse izvadite van i malo ih prohladite.
-
Kremu pripremite tako da posebno izmiksate sir, šećer i sok limuna, a ako volite dodajte i malo arome vanilije.
-
Tekući šlag zasebno izmiksajte pa ga umiješajte u smjesu sira.
-
Probajte kremu - ako vam nije dovoljno slatka slobodno dodajte još šećera, ali pritom računajte na slatke kekse, voće i pekmeze.
-
Cheesecake slažite u slojeve tako da kada zagrabite žličicom u svakom grizu imate sve okuse.
-
Ovdje su dodane i kombinirane rjeđe marmelade od jagode i višanja te svježe maline i borovnice.
Napišite komentar