Search

Doživite jesen u Istri uz vrhunske tartufe Zigante

Doživite jesen u Istri uz vrhunske tartufe Zigante

Dani Zigante tartufa


Image: Facebook stranica Zigante tartufi

Jesen u Istri donosi odličan gastronomski događaj koji će se tijekom sedam vikenda održavati u mjestu Livade, a počinje već 20. rujna. Rezervirajte jedan jesenski vikend za istraživanje Istre i posjetite Dane Zigante tartufa

U srcu Istre, u dolini rijeke Mirne podno Motovuna smjestilo se bogato šumsko područje koje skriva jedan od najskupocjenijih plodova prirode – tartuf, a svake godine tijekom sedam jesenjih vikenda održavaju se Dani Zigante tartufa koji okupljaju brojne domaće, ali i strane goste koji u Motovunsku šumu pristižu iz Slovenije, Italije, Njemačke, Austrije, pa čak i Japana. Ova manifestacija proslavila je mjesto Livade kao središte istarskog bijelog tartufa, a odličan program Dana Zigante tartufa uključuje sajam, izložbu, radionice i degustaciju na kojoj gosti mogu kušati ovaj cijenjeni specijalitet koji će u svojim jelima u posebnom kulinarskom showu predstaviti međunarodni poznati chefovi.

Doživite jesen u Istri uz vrhunske tartufe Zigante (фото 1)

Doživite jesen u Istri uz vrhunske tartufe Zigante (фото 2)

Dani Zigante tartufa u Livadama počinju 20. rujna i traju sve do 1. studenog, što ukupno čini sedam vikenda, a više detalja potražite na službenoj stranici sajma. Ovo je idealna prilika da Istru doživite kroz jedinstveno gastronomsko putovanje u kojem ćete imati priliku, osim bijelog i crnog tartufa i raznih delicija tvrtke Zigante, kušati autohtone namirnice i popiti čašu vrhunskog istarskog vina. Ulazak na sajam za sve posjetitelje je besplatan, kao i degustacije svih autohtonih proizvoda.

Doživite jesen u Istri uz vrhunske tartufe Zigante (фото 3)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više