Search

Dubrovačka gastro čarolija koju morate isprobati

Dubrovačka gastro čarolija koju morate isprobati

Restoran Posat


Image: GoDubrovnik

Pogled koji oduzima dah, specijaliteti koji će očarati svako nepce i prijateljstvo prema svakom gostu formula su uspjeha jednog od najistaknutijih restorana u Dubrovniku

Ulica Uz Posat povijesnog je značenja za Dubrovnik, a restoran Posat mjesto koje već godinama čuva tradiciju na jedinstven način. Luksuz domaćih i svježih namirnica nit je vodilja restorana, a tradicionalna kuhinja s modernim završetkom u trenutku će pobuditi gurmana u vama. Ovaj sinonim za dubrovačku kvalitetu i izvrsnost, od 2004. godine grade dva vrsna ugostitelja, koji su učili o kvaliteti i ljubavi prema vrhunskoj usluzi od samih početaka.

Priča o prijateljstvu i poslovnoj izvrsnosti

Suvlasnici Mario Ševelj i Ivica Udženija prije svega su prijatelji i to od svojih prvih radnih dana u svijetu hotelijerstva, pa je njihov uspjeh i fokus u poslovanju podjednako priča o prijateljstvu i o poslovnoj izvrsnosti. Kako kažu "bitno je biti prijatelj gostu i ponuditi mu najbolje, ipak ovaj prostor i zanimanje, oni su naša ljubav koju gradimo godinama". Posat je na listi najluksuznijih restorana u Gradu jer su vlasnici željeli ponuditi nešto što ste već vidjeli i okusili, ali na sasvim novoj razini.

Interijer je zapravo poveznica između kuhinje, zidina i gosta. Jednostavno, ali i decentno uređenje interijera kojim dominira drvo i kamen daje svakom gostu vremena opustiti se u mirisima i okusima tradicionalne kuhinje, ali i uživanju u pogledu na zidine i Grad. Dizajnerski namještaj bogatih tekstila dozirao je glamur u interijer. Terasa s koje puca pogled na Pile, more i povijesni kamen iskustvo je koje ćete dugo pamtiti, a zanimljiv riblji meni zadivit će vaše nepce.

Dubrovačka gastro čarolija koju morate isprobati (фото 1)

Specijaliteti koji će zadiviti vaše nepce

Ivica koji je i vlasnik i chef izuzetno cijeni kvalitetu i svježinu proizvoda koje nabavlja iz lokalnog uzgoja i proizvodnje. Svježinu ribljih namirnica održava u bazenu koji je dio interijera. Morski bazen osigurava svježinu morskih namirnica na visokoj razini pa će tako na vašem pjatu uz oku zanimljivoj prezentaciji biti posluženo najbolje iz podmorja. Ove je godine Ivica inspiriran jedinstvenim začinima koji rastu uz more, a to su morske šparoge, kapare, motar...

U Posatu možete probati morske šparoge sa sabljarkom. Svježe morske šparoge kratko su blanširane, začinjene maslinovim uljem, domaćim octom i šarenim paprom, a sabljarka marinirana u divljim narančama na koktelu od sipina crnila neće vas ostaviti ravnodušnima.

Tradicija ribljih specijaliteta te ostalih finih zalogaja dalmatinske kuhinje, mesnih proizvoda pripremljenih na dubrovački način, savršena su pozivnica u gurmanski svijet restorana Posat koji svojom uslugom podiže ljestvicu luksuza na tanjuru u srcu Dubrovnika. Ovo je zasigurno mjesto koje morate posjetiti, ako želite okusiti najbolje iz mora.

Dubrovačka gastro čarolija koju morate isprobati (фото 2)

Dubrovačka gastro čarolija koju morate isprobati (фото 3)

Dubrovačka gastro čarolija koju morate isprobati (фото 4)

Dubrovačka gastro čarolija koju morate isprobati (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više