Search

Eat Zagreb je novi vodič kroz zagrebačku gastro scenu

Eat Zagreb je novi vodič kroz zagrebačku gastro scenu

Croatian Design Superstore predstavlja novi projekt


Image: PR

U četvrtak 7. srpnja s početkom u 19 sati, Croatian Design Superstore predstavit će svoj najnoviji projekt: prekrasno dizajnirani vodič kroz gastronomsku scenu grada i okolice, namijenjen sve brojnijim turističkim posjetiteljima Zagreba kojima nudi novo i još bolje iskustvo grada

Eat Zagreb vizualno je i koncepcijski osmislio Superstudio, interni dizajnerski studio Croatian Design Superstorea zadužen za oblikovanje svih proizvoda i projekata, u suradnji sa Željkom Klemenčić i Milom Batinicom, poznatim novinarkama i urednicama, koje potpisuju odabir i tekstove o perjanicama zagrebačkog ugostiteljstva.

Vodič je na engleskom jeziku, a zamišljen je kao pregled najbolje ponude u širem području Zagreba, podijeljenom na sedam zona, u kojem se može pronaći više od 80 najboljih i najzanimljivijih gradskih restorana, bistroa, zalogajnica i slastičarnica, a također i specijaliziranih dućana i tržnica. Vodič je također izvrstan priručnik za upoznavanje i doživljavanje lokalne kulture, koji nudi precizne informacije o raznovrsnoj gradskoj ponudi te inspiraciju za odlazak u novu četvrt ili isprobavanje dosad neotkrivene kuhinje.

Eat Zagreb je novi vodič kroz zagrebačku gastro scenu (фото 1)

Na pitanje po kojim su kriterijima birane lokacije uvrštene u vodiču, Mila Batinica kaže: "Turisti, strani ili domaći, vrlo su široka kategorija. "Gladnih ljudi" ima svih profila, ne posjećuju svi restorane visoke kuhinje niti svima odgovara zalogaj s nogu. Raspolažu različitim budžetima i vremenom, ne kreću se isključivo po centru grada i njihova očekivanja nisu ista. Stoga su i kriteriji morali biti razni, no, prije svega i svugdje, osnovno mjerilo jest hrana na tanjuru. Bez obzira je li riječ o nekom zgodnom street foodu, neizbježnom roštilju ili večeri u pet sljedova."

Eat Zagreb je novi vodič kroz zagrebačku gastro scenu (фото 2)

"Bez obzira je li putnik u potrazi za nekim određenim lokalnim jelom, poput recimo štrukli, ili za autohtonom vinskom sortom, poput kraljevine, ili tek luta u želji za doživljajem prema kojem će pamtiti Zagreb - ova knjiga želi mu pomoći da njegovo iskustvo bude sjajno. Da i u malo vremena može pronaći ono najbolje što grad i njegova okolica nude. To može biti vrlo korisno i domaćem putniku u kratkom prolasku kroz Zagreb. Precizne informacije o najboljoj gradskoj ponudi, sve na jednom mjestu." pojasnila je Željka Klemenčić.

Eat Zagreb je novi vodič kroz zagrebačku gastro scenu (фото 3)

Vodič Eat Zagreb ostvaren je uz podršku Turističke zajednice Grada Zagreba i u partnerstvu sa Stega tiskom. Bit će dostupan u Croatian Design Superstoreu te na prodajnim mjestima Tiska dok će se na dan događanja moći kupiti po promotivnoj cijeni. Za sve informacije možete se javiti na hello@superstudiozagreb.com

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više