Search

Egzotika s nogu: Isprobali smo neobične delicije s Fuliranja i napravili popis onih koje trebate isprobati

Egzotika s nogu: Isprobali smo neobične delicije s Fuliranja i napravili popis onih koje trebate isprobati

Tri kućice iznenađenja

Tekst: Lidija Lončarić


Image: Sandro Sklepić

Kako je klasične kobasice i kuhano vino na zagrebačkom adventu odavno zamijenio nešto složeniji i raskošniji street food, odlučili smo se zaputiti na Fuliranje i ispitati koji se to egzotični specijaliteti ove godine nude i što ih čini toliko posebnima. Odabrali smo dvije azijske i jednu havajsku kućicu pa donijeli svoj sud.

Od Japana do Fuliranja

Prva na redu bila je kućica restorana Hanami. Ovdje smo otkrili kako su recepti za njihove specijalitete s Fuliranja nastajali u Hanami restoranu, izmislio ih je chef Motohiko Mochizuki, a zatim su pripremu jela prebacili u nešto ležernije okruženje. U Hanamiju smo tako isprobali genijalne takoyaki okruglice od hobotnice, koje su ujedno i apsolutni favorit testiranja, nove katsu zalogaje te ramen.

Egzotika s nogu: Isprobali smo neobične delicije s Fuliranja i napravili popis onih koje trebate isprobati (фото 1)

Okruglice od hobotnice ili slane fritule s hobotnicom, kako su ih prozvali ljubitelji Fuliranja, dolaze u kombinaciji s majoneza umakom s pomakom i đumbirom, meke su i slasne, a u porciji smo ih dobili osam komada. Pristojan ručak i ista takva cijena za one ne pretjerano gladne. Također, na Hanami kućici otkrili su nam i kako planiraju otvaranje lokala street food tipa s obzirom na to da su se na ovogodišnjem Fuliranju uvjerili kako zbilja postoji internes za nečim takvim. Na Hanamijevoj kućici isprobali smo još i odličan, lagan i ukusan ramen te jednostavan katsu sa svježim kupusom, a u ponudi imaju još i yakitori pileće ražnjiće za one željne nešto klasičnijih okusa s pomakom.

Ljubitelji ljutog odahnite

Iduća na redu bila je kućica SOI Fusion restorana na kojoj smo isprobali fantastične, ljutkaste Dan Dan noodlese, sjajan wrap i svilenkaste gyoze. Noodlesi su nas oduševili na jednoj posve novoj, na ovakvim događanjima neviđenoj razini. Taman ljuti i sočni, dolaze u povećoj porciji i idealni su za brzi i nešto drugačiji ručak u centru grada.

Wrap dolazi u hrskavoj korici, s također dobrom dozom ljutine, ne jede se neuredno i idealno se slaže uz pivo, dok su gyoze jedno od ukusnijih jela ovogodišnjeg Fuliranja. Odlično začinjeno meso upakirano je u svilenkasto tijesto zapečeno na tavi do savršene razine hrskavosti zbog koje se, priznajemo, instantno stvaraju zazubice. Wrap i gyoze također su pristojnih veličina, ali i cijena.

Egzotika s nogu: Isprobali smo neobične delicije s Fuliranja i napravili popis onih koje trebate isprobati (фото 2)

Havajske zdjelice oduševljenja

Na kraju, kada nam je već ponestajalo mjesta, a ipak smo bili spremni na još nešto laganije, pred nas je stigao Poke Belly s kućice Pokerai. Zdjelica u kojoj ćete pronaći sushi rižu, tri sata pripremano carsko meso, najprije kuhano pa pečeno, suptilan kimchi ananas, jaje u cikli, dobru doza wasabija i kikirikija idealna je za one koji ne vole kruh i peciva, a ipak su se zatekli usred adventa i pojeli bi nešto fino. Lagano i divnih aroma, meso u ovom jelu naprosto se topi u ustima, a svi ostali dodaci pak daju dozu osvježenja nakon čaše ili dvije kuhanog vina. Definitivno isprobati!

Egzotika s nogu: Isprobali smo neobične delicije s Fuliranja i napravili popis onih koje trebate isprobati (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više