Search

El Toro ima novog pastry chefa i, vjerujte nam, želite probati njegove kreacije!

El Toro ima novog pastry chefa i, vjerujte nam, želite probati njegove kreacije!

Nas su potpuno oduševile

Urednik: E.G.


Image: Tomislav Brdjanović

"El Toro restoran & bar" otvorio se u ožujku prošle godine kao jedini latinoamerički restoran u zemlji, a u ovih godinu i pol poslovanja etablirao se kao jedan od najboljih zagrebačkih restorana s ozbiljnim pristupom restoranskom poslu, još ozbiljnijom kartom chefa Maria Mihelja, velikim kvalitetnim timom i publici zanimljivim gastrotainment pristupom.  Sada su ljestvicu podigli još više, naime angažirali su zasebnog chefa zaduženog za slastice, pastry chefa Luku Soptu, čime su se pozicionirali u samo nekolicinu zagrebačkih, ali i hrvatskih restorana u kojima jednaku pažnju posvećuju slatkom, kao i slanom dijelu menija. 

El Toro ima novog pastry chefa i, vjerujte nam, želite probati njegove kreacije! (фото 1)

Luka Sopta, slastičar je koji je zanat učio kod Petre Jelenić u Maku na konac gdje je, sam priznaje, stekao mnoga znanja i iskustva. Nakon toga, u njeno zlatno doba radio je u Mundoaki u Zagrebu i Umagu gdje usavršio rad s tijestom i pecivima da bi svoju karijeru nastavio u hotelu Le Premier kao pastry chef a-la-carte deserata. Na poziv kolege Maria Mihelja u lipnju pojačava "El Toro" tim.  Kroz ova tri mjeseca istraživao je latinoameričke kulture, namirnice i okuse te razvijao slastice koje će predstaviti s novim, jesenskim menijem kroz tjedan dana. Za sada se u "El Toru" na meniju nalaze čokolada-sezam mousse, bosiljak krema od bijele čokolade s bosiljkom i pireom od borovnice, tart od jagode i mousse od kokosa s karamel marakujom.

El Toro ima novog pastry chefa i, vjerujte nam, želite probati njegove kreacije! (фото 2)

"Volim istraživati okuse, njihove suodnose, privlače me različite gastro kulture te je svojevrstan izazov postići ravnotežu okusa između egzotičnih namirnica i onih iz naših podneblja.  Slastičarstvo je veoma opsežno i neprestano se nadograđuje i razvija te se trudim biti u korak s novitetima" kaže Sopta. U "El Toru" koriste se svježe namirnice visoke kvalitete koje se mijenjaju prema sezonama. Svaki od deserata se sastoji od nekoliko zasebnih komponenti koje tvore cjelinu, Sopta kaže kako mu je bitno da su okusi pročišćeni, u balansu, da se sljube te da je sve skupa estetski dobro ukomponirano jer poznata je ona kako se deserti jedu i očima. Zaključuje kako mu je najveća sreća kada izmami osmijeh na lice onom koji proba desert jer slastice tome i služe, a mi smo sigurni kako će njegove slastice u "El Toro" restoranu učiniti baš to - izmamiti vam osmijeh na lice. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više