Traži

Festival u Dubrovniku koji čuva tradiciju dalmatinskih okusa

Festival u Dubrovniku koji čuva tradiciju dalmatinskih okusa

Good Food Festival


Fotografija: PR / Dubravko Lenert

Fina domaća hrana, tradicionalni recepti, odlična hrvatska vina i pregršt slastica iznenadit će nepca svih onih koji odluče posjetiti Dubrovnik za vrijeme odličnog Good Food Festivala...

Treće izdanje Good Food Festivala trajat će od  20. do 23. listopada, a glavna ideja ovogodišnjeg izdanja jest kreativnost. Festival nudi obilje raznovrsnih okusa  uz  prezentacije kulinarskih specijaliteta tipičnih za dubrovačko podneblje i inozemna gostovanja, edukativne programe za djecu, kušanje regionalnih vina, kulinarske radionice, te događanja poput "Večere s poznatim chefom", posebne jelovnike u vrlo brojnim dubrovačkim restoranima, "Eat&Walk“ gastro ture, mapu vinskih barova i druga iznenađenja, uz sudjelovanje domaćih i inozemnih chefova. 

Festival u Dubrovniku koji čuva tradiciju dalmatinskih okusa (фото 1)

Festival započinje već tradicionalnom "Dubrovačkom trpezom". Na trpezi duž cijeloga Straduna predstavit će se brojni dubrovački hoteli i restorani, pekari, slastičari i ugostitelji, te konavoski i pelješki vinari koji će prezentirati svoje znanje i umijeće. To je pravi užitak za oči i nepca za sve ljubitelje dobre hrane. Uz vrlo simbolične cijene moći će se uživati u brojnim delicijama i kušanju vina, a prihod je namijenjen u humanitarne svrhe.

Festival u Dubrovniku koji čuva tradiciju dalmatinskih okusa (фото 2)

Na ovogodišnjem festivalu, dubrovačka publika imat će prilike upoznati jednog od najpoznatijih hrvatskih kuhara, simpatičnog Andreja Barbierija. Ovaj je kuhar prvo jelo pripremio sa sedam godina, a ove će godine svoje umijeće podijeliti s Dubrovčanima i njihovim gostima na atraktivnom festivalskom događanju u Hotelu Hilton Imperial Dubrovnik pod nazivom  "Večera s poznatim chefom". Chef Andrej za goste će pripremiti poseban odabir svojih specijaliteta, uz vina koja se optimalno sljubljuju s tom hranom, a za sebe će reći da se u kulinarstvu voli "držati tradicije".

Festival u Dubrovniku koji čuva tradiciju dalmatinskih okusa (фото 3)

Za završetak ovogodišnjeg Good Food Festivala grupacija Rixos predstavit će svoju najnoviju atrakciju - tematski park u turskoj Antaliji. Gala večera s temom "Land Of Legends Theme Park" bit će humanitarnog karaktera, a prihod je namijenjen nabavci dijagnostičkog aparata fibroskenera za dubrovačku Opću bolnicu.

Festival u Dubrovniku koji čuva tradiciju dalmatinskih okusa (фото 4)

Chef hotela Rixos Libertas Ozgur Donertas, poznatiji kao veliki zaljubljenik u dalmatinsku kuhinju,  osmislio je za tu večer meni od pet  sljedova, a riječ je o kombinaciji dalmatinske i turske kuhinje, uz probrana vina. Zabavni program izvest će zabavljači iz Tematskog parka "Land of Legends" uz niz iznenađenja. Više informacija, kao i plan i program samog festivala možete vidjeti ovdje, a zanimljivosti iz predivnog Dubronvika možete pratiti na portalu GoDubrovnik.

Festival u Dubrovniku koji čuva tradiciju dalmatinskih okusa (фото 5)

Festival u Dubrovniku koji čuva tradiciju dalmatinskih okusa (фото 6)

Festival u Dubrovniku koji čuva tradiciju dalmatinskih okusa (фото 7)

Festival u Dubrovniku koji čuva tradiciju dalmatinskih okusa (фото 8)

Festival u Dubrovniku koji čuva tradiciju dalmatinskih okusa (фото 9)

 

 

 


Save

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor