Search

\"Fidel Gastro\" ima novi ljetni meni, evo kako nam se svidio!

"Fidel Gastro" ima novi ljetni meni, evo kako nam se svidio!

Odabrali smo i naše favorite

Tekst: E.G.


Image: PR

Restoran "Fidel Gastro" je u relativno kratkom razdoblju došao do vjerne klijentele i čvrste pozicije na zagrebačkoj gastronomskoj sceni. Uz dobro promišljen koncept i kvalitetno kuhanje, publiku je osvojio i prekrasnim uređenjem interijera, pristojnim osobljem te atmosferom koja je uvijek ugodna. Ono čime se posebno ponose je mijenjanje jelovnika prema godišnjim dobima, što je važno zbog dostupnosti sezonskih namirnica, ali i dinamike ponude. Upravo smo ih tim povodom posjetili i ovaj put; željeli smo kušati njihovu verziju ljetnih obroka za ručak ili večeru! Vinska karta je osvježena, a možete birati između 5 predjela i 12 glavnih jela. Koncept novog jelovnika slijedi koncept samog restorana, koji na nenametljiv način svojim gostima nudi vrhunske gastronomske užitke. Restoran Fidel Gastro do sada je već pokazao da se želi stalno mijenjati i tražiti načine kako biti još bolji, što se vidi i na ljetnom jelovniku koji, uz već prokušane hitove, nudi i nova jela poput Filea brancina, nanovo osmišljene Fidel salate ili Premium Ribeye steaka

"Fidel Gastro" ima novi ljetni meni, evo kako nam se svidio! (фото 1)

To prati i vinska karta, na kojoj odsada možete pronaći novitete poput Nu Baz Markote, što je pjenušavo piće bazirano na pjenušcu s prirodnim aromama, jedno od najboljih bijelih vina svijeta Chardonnay Grgich te crno vino Chianti iz obitelji Bocceli, a sva ih možete kušati na čaše. "Posebno bih izdvojio Nu Baz Markota, koje se služi s nekoliko kriški limete i ledom. Kako se led topi, tako limeta pušta okus te piće na kraju naprosto osvaja prekrasnim citrusnim notama koje svi toliko volimo ljeti", istaknuo je voditelj restorana gospodin Božidar Morić.

"Fidel Gastro" ima novi ljetni meni, evo kako nam se svidio! (фото 2)

"Naš je cilj uvijek iznova iskušavati nove tehnike pripreme i istraživati kako vrhunske namirnice dišu zajedno. Tako na primjer u rižoto s kozicama dodajemo sirove jadranske kozice koje toplina rižota do stola skuha upravo onoliko koliko treba, kao i file vrhunskog brancina koji se fenomenalno slaže s bobom", istaknuo je Petar Tomašević, chef kuhinje. Moramo priznati da sve skupa zvuči jako dobro, ali u to smo se morali i sami uvjeriti. I doista, nakon degustacijske večere u nekoliko sljedova, možemo reći kako ovaj restoran točno zna u kojem smjeru ide i doista, ako ovako nastave, ne moraju brinuti o tome kako će proći kod publike.

"Fidel Gastro" ima novi ljetni meni, evo kako nam se svidio! (фото 3)

Od predjela smo kušali Tacos Celer s mariniranim svinjskim kareom, Limo salatu, Tostadu s dimljenim pačjim prsima te Fidel salatu. Apsolutno svako od ovih jela je bilo izrazito ukusno i zapravo smo se vrlo teško odlučili oko toga koje nam je bilo najbolje - salate su osvježavajuće i donose zanimljivu kombinaciju okusa, dok su tacos i tostada još neobičnija jela koja su nas pomalo i zatekla. Ako baš moramo birati, reći ćemo da je za dlaku pobijedila tostada. Međutim, koje god da predjelo odaberete, sigurno nećete pogriješiti. 

"Fidel Gastro" ima novi ljetni meni, evo kako nam se svidio! (фото 4)

Kad je riječ o glavnim jelima, kušali smo Rižoto Carnaroli s mariniranim jadranskim kozicama koji je bio točno onako kremast i ukusan kakav pravi rižoto i treba biti, lososa na kremi od avokada sa salaticom koji je izvrsni ljetni odabir za ručak, Tonkatsu panirane pileće medaljone sa salatom i mango curry umakom o kojem još uvijek maštamo te Napó lungić u panceti s povrćem, koji preporučujemo onim stvarno gladnima. Karta slastica nudi nešto klasičnije varijante, a mi smo se odlučili za čokoladni kolač bez glutena te mak tortu. Sve u svemu, ni glavna jela nimalo nisu razočarala, baš kao ni deserti. Štoviše, vrlo ćemo se brzo vratiti probati i ona jela koja ovaj put nismo stigli!

"Fidel Gastro" ima novi ljetni meni, evo kako nam se svidio! (фото 5)

"Fidel Gastro" ima novi ljetni meni, evo kako nam se svidio! (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više