Search

Fini zalogaji u srcu Splita

Fini zalogaji u srcu Splita

Brasserie on 7

Ana Pavić


Image: Brasserie on 7

Splitska gastronomska ponuda u posljednjih je nekoliko godina naprosto procvjetala. U gradskom centru niknuo je cijeli niz malenih restorana koji nude ukusnu mediteransku kuhinju s modernim twistom

Jedan od takvih je i Brasserie on 7 koji zauzima centralnu poziciju na splitskoj rivi. U elegantno uređenom prostoru koji je dizajnirao tim tvrtke Zarez, prevladavaju neutralni tonovi i sirovi materijali (hrastovina, Bianco Carrara mramor i nehrđajući čelik) koji reflektiraju nov pročišćen izgled splitske rive. Koncept restorana je takav da se iz dnevnog kafića koji služi hranu navečer pretvara u ekskluzivan restoran s nešto kompleksnijim jelovnikom.

"Kao što svi znamo, splitska Riva je poznata po svojim barovima i kafićima koji se pružaju unedogled paralelno s morskom obalom. Ljepota onoga što smo s Brasserie htjeli postići je da u isto vrijeme bude kafić koji nudi hranu preko dana te ekskluzivni restoran preko noći. Budući da je Split relativno mali grad u priobalju, kada smo pokretali Brasserie koncept htjeli smo stvoriti ugostiteljski objekt koji pokriva doručak, ručak i večeru u neformalnom okruženju, pružajući pritom uslugu, kao i hranu, svjetskog standarda." kažu vlasnici. Kuhinju vodi Goran Dedić Zanko koji je svoje umijeće stekao radeći u kuhinjama najboljih hotela.

Brasserie

U Brasserie on 7 dan započinje s ukusnim doručkom. Koncept doručkovanja u restoranima u Hrvatskoj postaje popularan upravo zahvaljujući ovakvim malenim nepretencioznim mjestima koja po razumnoj cijeni nude dobar izbor jela. Jutarnji jelovnik Brasserie on 7 nudi izbor engleskog doručka, granola mueslija i francuskog kruha s karameliziranom bananom, rikulom i cimetom.

Brasserie

Ručak je rezerviran za morske delicije poput plate s plodovima mora, dimljenog lososa ili salate od hobotnice. Ljubitelji mesa mogu kušati gurmanski Angus Beef hamburger s pancetom i portobello gljivama ili BLT club sandwich. Večernji meni nudi kompleksniju ponudu poput janjećeg buta s ružmarinom i jogurtom ili svinjske tenderloin u korici od začinskog bilja i badema. Večeru možete spariti s nekim od finih vina s pomno sastavljene vinske liste.

Brasserie

Brasserie on 7 se izrazito ponosi svojom kućnom slastičarnom iz koje svakodnevno izlaze fini kolači poput hladnog tarta od limuna i vanilije te torte od tamne čokolade i karamele s cvijetom soli.

Brasserie

Brasserie

Brasserie

Više informacija potražite ovdje.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više