Search

FRüHSTüCK i Büro 24/7 u potrazi za najboljim doručkom u Zagrebu

FRüHSTüCK i Büro 24/7 u potrazi za najboljim doručkom u Zagrebu

FRüHSTüCK TOUR w. Otto & Frank i Korica


Image: Doris Fatur

U suradnji s Büro 24/7, Frühstück ekipa osmislila je potpuno novi uzbudljivi projekt

Ideja i koncept su vrlo jasni i jednostavni, a to je istražiti u kojoj mjeri je uopće zastupljen doručak u gastronomskoj ponudi grada Zagreba i otkriti vam nova i zanimljiva mjesta, a naposljetku i najfiniji doručak u gradu. Ponuda doručaka nažalost još uvijek nije zastupljena koliko bismo mi željeli da bude, ali je ipak svakim danom sve veća i zanimljivija, tako da smo krenuli u "tour" kako bismo otkrili što se sve u jutarnjim satima u našem gradu nudi.

FRüHSTüCK i Büro 24/7 u potrazi za najboljim doručkom u Zagrebu (фото 1)

Našli smo se u utorak u 9 sati na kavi te lagano krenuli u obilazak. Prvi na redu bio je Otto & Frank. Srdačna i nasmijana konobarica ponudila je široku paletu doručaka, a mi smo se odlučili kušati od svega po malo. Tkalčićeva ulica u jutarnjim satima ne vrvi mladima, već je još uvijek mirna i tiha pa smo pronašli svoje mjesto obasjano ranim jutarnjim suncem i svježem zraku njihove divne terase. Mića uzima kavu, za koju tvrdi da je bila odlična, Oberon i phillipe cijeđenu naranču s komadićima pulpe, upravo kako ju i volimo.

FRüHSTüCK i Büro 24/7 u potrazi za najboljim doručkom u Zagrebu (фото 2)

Prvo su na stol stigli zagrebački doručci u mesnoj i vegetarijanskoj varijanti. Kombinacija sira, vrhnja, hrena, zapečene šunke, radiča, prženih poširanih jaja, rotkvice i mladog luka zaigralo je naša nepca. Svi sastojci bili su vrhunske kvalitete, a usta puna okusa. Ono što obavezno morate probati jest French Toast s malinom i kikiriki maslacemOvaj specijalitet nas je apsolutno oduševio. Za one koji preferiraju kaloričniji doručak Sunny Side Up zasitna je i vrlo fina kombinacija jaja na oko, rajčice, pancete i kruha, a za one koji broje i paze, torta od mrkve je izvrsna opcija. Jedino bismo sugerirali nešto mekšu i laganiju jutarnju glazbu. Ipak je nama Frühstückovcima glazba bitna isto koliko i doručak. Otto & Franku dajemo najbolju ocjenu, a za ove doručke koje smo kušali, samo vruće preporuke.

FRüHSTüCK i Büro 24/7 u potrazi za najboljim doručkom u Zagrebu (фото 3)

FRüHSTüCK i Büro 24/7 u potrazi za najboljim doručkom u Zagrebu (фото 4)
Kako je dogovor oko našeg zajedničkog okupljanja u svrhu jutarnjeg obilaska bio jedva moguć, ispalo je da moramo pohoditi oba doručka isti dan. Mislili smo si, tko će nakon Otto & Franka i njihove fenomenalne klope ponovno jest, ali degustacija u Korici vrlo brzo nam je ponovno otvorila apetit. Što se uređenja tiče, svidio nam se duh kvartovske samoposluge integriran u moderan, ali strog i pomalo industrijski dizajn. Sa strane ulice pogled seže u kuhinju tako da u svakom trenutku prolaznik može vidjeti što i na koji način se hrana priprema.

FRüHSTüCK i Büro 24/7 u potrazi za najboljim doručkom u Zagrebu (фото 5)

Ovaj put phillipe naručuje kavu, a Doris i Oberon sokove. Kava je bila izvrsna, ali fenomenalan cijeđeni sok od grejpa smo jadnoj Mići, dok nije obraćala pozornost, malo po malo krali. Ponovno smo naručili od svega po malo. Prvo što smo kušali bio je sendvič. Korica tog kruha bila je božanstvena. Uhvatili smo priču kako je kruh proizveden tradicionalnom metodom, bez ikakvih aditiva što se i primijeti. Pohvalivši kruh i tu njihovu božanstvenu koricu, odmah su nam poklonili tri kruha da ponesemo kući. Nego, ajmo se mi vratiti na doručak. Oberon i phillipe su bili oduševljeni pitom od jabuka, dok se Mića nije mogla odlučiti koja joj je finija, od limuna, čokolade ili ipak jabukaNa stolu se našao i kolač s bananom i orašastim plodovima koji su nam opravdano preporučili. Oberon je spomenuo i mramorni kolač koji je nedavno probao i kaže da je bio vrlo fin. Presimpatična menadžerica Ivana podružila s nama i ukratko nam je ispričala povijest lokacije. Lijepo je upoznati ljude koji odišu profesionalizmom, obožavaju svoj posao i trude se napraviti nešto novo, drugačije. Ovo je definitivno najposebnija i najfinija zagrebačka pekarnica. Osim ambijenta i izvrsne posluge, spomenut ćemo glazbu koja je bila pažljivo izabrana, lagana, jutarnja, melodična. Što još reći osim, bravo Korica i sretno u budućem radu.

FRüHSTüCK i Büro 24/7 u potrazi za najboljim doručkom u Zagrebu (фото 6)

FRüHSTüCK i Büro 24/7 u potrazi za najboljim doručkom u Zagrebu (фото 7)

FRüHSTüCK i Büro 24/7 u potrazi za najboljim doručkom u Zagrebu (фото 8)

FRüHSTüCK i Büro 24/7 u potrazi za najboljim doručkom u Zagrebu (фото 9)

FRüHSTüCK i Büro 24/7 u potrazi za najboljim doručkom u Zagrebu (фото 10)

FRüHSTüCK i Büro 24/7 u potrazi za najboljim doručkom u Zagrebu (фото 11)

FRüHSTüCK i Büro 24/7 u potrazi za najboljim doručkom u Zagrebu (фото 12)

Uskoro ćemo posjetiti i neka druga mjesta u Zagrebu. Na redu su Louie & Kitchen, Yummy, Meet Mia, Swanky, Choco café, a vjerojatno će nam se pridružiti i mnogi drugi. Do ponovnog doručkovanja, vaša Frühstück ekipa!

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više