Search

Francuski chef Xavier Mathieu oduševio svojim posjetom Zagrebu

Francuski chef Xavier Mathieu oduševio svojim posjetom Zagrebu

Raskošan jelovnik u hotelu Esplanade


Image: PR

Svojim šarmom i kulinarskim kreacijama chef, Xavier Mathieu oduševio je uzvanike gala večere u Esplanadi, mlade naraštaje kuhara, ali i iskusne hrvatske chefove

Ovih dana Zagreb je posjetio chef Xavier Mathieu, jedan od najcjenjenijih francuskih chefova, nositelj Michelinove zvjezdice, dobitnik brojnih priznanja i predstavnik poznatog Le Phébus & SPA Carita u francuskoj Provansi. 

Prilikom posjeta Zagrebu, u suradnji sa cheficom Anom Grgić, iskusnom i šarmantnom prvom damom Esplanadine kuhinje i njenim timom kuhara, chef Mathieu pripremao je u srijedu svečanu božićnu šampanjsku večeru. U prepunom restoranu Zinfandel's, gdje se tražio stol više, ovaj šarmantni Francuz oduševio Zagrepčane i goste hotela raskošnim jelovnikom od pet slijedova vlastitih specijaliteta. Pomno odabrana jela poslužena su u kombinaciji sa selekcijom vrhunskih francuskih šampanjaca Veuve Clicquot i Ruinart.

Francuski chef Xavier Mathieu oduševio svojim posjetom Zagrebu (фото 1)

Bilo je tu neodoljivih provansalskih okusa poput avokada s mesom rakovice, agrumima te kremom i prahom od cvjetače, brandade od bakalara sa školjkama sv. Jakova, verbenom i šafranom, potom slasne janjeće plećke u kori od kumina s topljenim krumpirom na maslinovom ulju te primamljivog hrskavog kolača od čokolade s malinama i slatkom paprikom.

Francuski chef Xavier Mathieu oduševio svojim posjetom Zagrebu (фото 2)

Dio tih okusa imali su prilike kušati i poznati hrvatski kuhari među kojima Ante Udovičić, Mario Mihelj, Ivan Tomašević i drugi, koji su na MasterClass kulinarskoj radionici pomno pratili svaki pokret slavnog chefa ne bi li otkrili neke nove tajne kuharskog zanata. U sklopu svog boravka u Zagrebu, a uz potporu Francuskog instituta u Hrvatskoj, ovaj etablirani francuski chef održao je i edukativnu kulinarsku radionicu u Ugostiteljsko-turističkom učilištu u Novom Zagrebu gdje je srednjoškolcima predstavio vještine pripreme jela.

Francuski chef Xavier Mathieu oduševio svojim posjetom Zagrebu (фото 3)

Francuski chef Xavier Mathieu oduševio svojim posjetom Zagrebu (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više