Search

Francuski dizajner Jacquemus otvorio je novi restoran, podsjeća na Mediteran usred Pariza

Francuski dizajner Jacquemus otvorio je novi restoran, podsjeća na Mediteran usred Pariza

Već drugi ugostiteljski korak poznatog modnog dizajnera

Tekst: L.L.

Image: Instagram

Poznati modni dizajner i vlasnik modnog brenda Jacquemus ovih je dana svijetu otkrio još jedan projekt na kojem je u posljednje vrijeme vrijedno radio. Riječ je o genijalnom restoranu koji je otvorio u Parizu, nazvao ga "Oursin", što u doslovnom prijevodu znači 'morski jež', i još jednom oduševio štovatelje svoga lika i djela. Ovo je, naime, već drugi lokal koji je dizajner otvorio. Prije nekoliko mjeseci Jacquemus je objavio kako otvara "Caffe Citron" koji je odmah pokupio samo riječi hvale, što zbog dizajna, što zbog ponude.

Francuski dizajner Jacquemus otvorio je novi restoran, podsjeća na Mediteran usred Pariza (фото 1)

Pri stvaranju "Oursina", dizajner je posebnu pažnju usmjerio na pripremu mediteranske hrane te snage udružio s poznatim pariškim restoranom "Caviar Kaspia", što i ne čudi s obzirom na to da je riječ o jednom od omiljenih mjesta ljubitelja mode u Parizu. Za kreiranje menija zadužio je cheficu Éricu Archambault te su zajedničkim mozganjem odlučili kako će se u "Oursinu" posluživati samo morski plodovi, tjestenine, salate i slatkiši.

 

I "Citron" i "Oursin" smješteni su u pariškoj robnoj kući "Galeries Lafayette Champs Élysées", a dizajnerski je tim mali dio ogromnog prostora na drugom katu uspio pretvoriti u Mediteran usred Pariza. U interijer "Oursina" na najljepši su način ukomponirali staklene stijene, detalje poput vinove loze, ležerne pletene stolice, a posebnu pažnju kradu zidovi koji odaju dojam nedovršenosti, ali su sjajno povezani s ostatkom prostora. Ručno izrađene vaze i posuđe u ulozi ukrasa također su važan dio jednostavog dizajnerskog rješenja i upravo zato ovo, na prvi pogled jednostavno mjesto, na kraju dana goste ipak ostavlja zaintrigiranima. Usudili bismo se reći, Jacquemus je još jednom uspio!

Francuski dizajner Jacquemus otvorio je novi restoran, podsjeća na Mediteran usred Pariza (фото 2)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više