Search

Gala večer sa Sibeliusom u hotelu Esplanade

Gala večer sa Sibeliusom u hotelu Esplanade

U sklopu Tjedna finske gastronomije

Urednik: Tina Kovačiček


Image: PR

Povodom proslave 150. obljetnice rođenja velikog finskog skladatelja Jeana Sibeliusa, a u sklopu programa 'Fall for Sibelius', Veleposlanstvo Finske u suradnji s hotelom Esplanade najavljuje 'Tjedan finske gastronomije' od 12. – 18. listopada u šarmantnom Le Bistrou te ekskluzivnu "Gala večer sa Sibeliusom" u restoranu Zinfandel's uz finske specijalitete i posebnu glazbenu poslasticu – nastup svjetski poznatog zbora Dominante

Ekskluzivnom gala večerom koja će se održati u srijedu, 14. listopada, u otmjenom restoranu Zinfandel's, organizatori će gostima pružiti jedinstvenu priliku da uz glazbenu ostavštinu Jeana Sibeliusa uživaju u slasnim delicijama pitoreskne Finske, u izvedbi Ane Grgić i njenog kulinarskog tima.

"Gala večer sa Sibeliusom" dio je programa "Fall for Sibelius" koji se od 9. listopada do 8. prosinca održava u nekoliko gradova diljem Hrvatske u svrhu promocije izuzetnog skladateljskog doprinosa glazbi i kulturi, kroz nastupe mješovitih zborova i koncerte simfonijskih orkestara. Ovom će prilikom zbor Dominate, jedan od najistaknutijih mješovitih zborova u Finskoj, nastupiti po prvi puta u Hrvatskoj, slaveći pritom široki repertoar Sibeliusovih djela.

Gala večer sa Sibeliusom u hotelu Esplanade (фото 1)

Gala večera započet će u 19 sati u Esplanade Baru finskom dobrodošlicom – likerom od arktičke maline uz glazbeni performans zbora Dominante nakon kojeg slijedi svečana večera, uz nastavak glazbenih nastupa zborskih kvarteta i okteta među sljedovima jela. Na stolu će se tako naći file jelena punjen vrganjima u umaku od brusnica, tradicionalna finska juha od lososa, slasni brancin s kremom od šafrana, aromatični mousse od dimljenog lososa i crème brûlée od bobičastog voća.

Gala večer sa Sibeliusom u hotelu Esplanade (фото 2)

Za sve one koji neće moći prisustvovati večeri, a imaju želju kušati finske specijalitete, osmišljen je i poseban jelovnik koji će biti u ponudi Le Bistroa, od 12. do 18. listopada u Tjednu finske gastronomije. Sve informacije o Tjednu finske gastronomije potražite ovdje.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više