Search

Gastronomski užitak u omiljenom RougeMarinu

Gastronomski užitak u omiljenom RougeMarinu

Jelovnik za svibanj


Image: PR

Noviteti u kulinarskim redovima uvijek su dobra ideja, posebice ako nas poznati kuhari počaste kojim receptom. RougeMarin u Zagrebu predstavlja svibanjski meni koji je nastao u suradnji s Tvrtkom Šakotom.

Jelovnik zadržava svima prepoznatljive RougeMarinove principe, te se na njemu mogu naći i neka Šakotina jela-klasici kao što su Pola pileta i Sicilijanska pizza. Gastro užitak je zagarantiran jer ovaj kuhar je prvi koji je na hrvatsku kulinarsku scenu donio stil sicilijanske pizze, koju karakterizira specifično tijesto duge fermentacije (oko 48 sati), mekane unutrašnjosti i hrskave korice.

Gastronomski užitak u omiljenom RougeMarinu (фото 1)

Dodatna posebnost Šakotinog tijesta jest da se za njega koristi vlastiti prirodni starter star preko 15 godina. Taj isti starter koristi se i kod pripreme Focaccia - još jednom novitetu na našem meniju, ali i u bunsima za burgere (pohvale za "još bolji" burger već su počele stizati). Naravno, velik naglasak je i na sezonskim namirnicama. Ovime RougeMarin najavljuje početak suradnje između Marina Medaka i Tvrtka Šakote. Dobar tek!

Gastronomski užitak u omiljenom RougeMarinu (фото 2)

 

Gastronomski užitak u omiljenom RougeMarinu (фото 3)

Gastronomski užitak u omiljenom RougeMarinu (фото 4)

Gastronomski užitak u omiljenom RougeMarinu (фото 5)

Gastronomski užitak u omiljenom RougeMarinu (фото 6)

Gastronomski užitak u omiljenom RougeMarinu (фото 7)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više