Search

Gdje otići po najfinije božićne kolače u Zagrebu?

Gdje otići po najfinije božićne kolače u Zagrebu?

Amelie, Torte i to, Cukeraj...

Tekst: E.G.


Image: Michaela,
Pexels,
Facebook,
Cukeraj,
Louie,
Buro247 arhiva

Nadolazeće blagdane je nemoguće zamisliti bez karakterističnih slastica koje vežemo uz razdoblje blagdana, bilo da ih spravljamo sami ili kupujemo u slastičarnicama...

Još nas samo koji tjedan dijeli od pravog početka blagdanske euforije. Gradovi su već okićeni, događanja vezana uz Advent su u punom zamahu, a polako se počinju smišljati i blagdanski jelovnici. Neizostavni sastojak svakog bogatog blagdanskog obroka su i tipične slastice bez kojih ne možemo zamisliti blagdanski ugođaj. Budući da fine slastice zahtijevaju veliku količinu uloženog truda i vremena, sve se više ljudi odlučuje na kupovinu gotovih, uz uvjet odgovarajuće kvalitete. Ako ste u potrazi za upravo takvim slasticama, donosimo vam prijedloge odličnih opcija u Zagrebu.

Cukeraj

Jedna od slastičarnica koja je svojom ponudom vrlo brzo oduševila zagrebačku publiku. Možete ih pronaći na dvije lokacije u centru (Petrinjska ulica i Britanski trg), ali i na Jarunu te u Dubravi. Osim standardne ponude kolača i torti, osigurali su i posebna pakiranja za različite prigode, poput vjenčanja ili proslave rođendana, ali i blagdana. Dolaze u veličinama od pola kilograma ili kilogram, a sadržaj birate sami. Ako ste u potrazi za prigodnim blagdanskim kolačima, savjetujemo da iskušate kombinaciju njihovih bajadera, medenjaka od đumbira, išlera, vanili kiflica, domaćih keksi te kockica od kokosa.

Gdje otići po najfinije božićne kolače u Zagrebu? (фото 1)

Amelie

Šarmantno uređena slastičarnica stalna je postaja svih ljubitelja profinjenih slastica, a možete je naći u Vlaškoj ulici, u blizini Maksimira (Duknovićeva 4) te na Dobrom dolu. Ako se zaželite nešto drugačijih blagdanskih predjela, ovdje možete naručiti različite vrste ukusnih quichea, ali i njihovu klasičnu ponudu torti i kolača. Za vrijeme blagdana spremaju posebno osmišljene pakete prigodnih suhih i kremastih kolača poput zvjezdica s pekmezom, londonera i različitih roladica.

Gdje otići po najfinije božićne kolače u Zagrebu? (фото 2)

Torte i to

Jedna od najpopularnijih slastičarnica u Zagrebu, Torte i to, nalazi se na čak pet različitih lokacija. U samom centru u Teslinoj 7 i Kaptol Centru, na zapadnom dijelu u Grahorovoj 5, na Šalati u Babonićevoj 121 te u blizini Kvaternikovog trga u Vrbanićevoj 22. Za sezonu blagdana su dodatno upotpunili svoj bogat asortiman, pa uz njihove slavne torte od sira, sada možete kupiti i makovnjače, orahnjače, male čokoladne kolačiće te tzv. vaniliće i skeljence. Za sve one koji žele pripaziti na unos kalorija, sugeriramo da kušaju odlične bezgrešne zobene kolačiće. Suhe kolače možete nabaviti u simpatičnim teglicama, a veće kolače u papirnatim pakiranjima.

Gdje otići po najfinije božićne kolače u Zagrebu? (фото 3)

Louie Cafe & Kitchen

Nedavno otvoren restoran u Novoj Vesi, vrlo se brzo profilirao kao mjesto vrhunske gastronomije. Budući da već sada imaju stalne goste koji im se redovito vraćaju, odlučili su pripremiti i odgovarajuću ponudu blagdanskih slastica. Poželjeli su se izdvojiti od konkurencije te svoje slastice pripremiti bez brašna i glutena, a posebno izdvajaju tortu s matchom, bijelom čokoladom i bademima te čokoladnu ganache tortu. Iako se ovakve slastice ne svrstavaju u red tradicionalnih božićnih slastica, tipičnih za ove krajeve, savjetujemo da im daju šansu svi oni koji su u potrazi za nešto drugačijim iskustvom.

Gdje otići po najfinije božićne kolače u Zagrebu? (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više