Search

Gdje ovih dana otići na ručak ili večeru? Odabrali smo top 8 zagrebačkih restorana koji nisu na godišnjem

Gdje ovih dana otići na ručak ili večeru? Odabrali smo top 8 zagrebačkih restorana koji nisu na godišnjem

Ne brinite, izbora definitivno ima!

Tekst: E.G.


Image: Instagram,
Facebook,
PR,
Clifford Yeo

Ako i vi spadate među one koji se trenutno nalaze u Zagrebu, a godišnje odmore su već odradili ili se na njih spremaju kasnije, možda ste naišli na jedan pomalo neočekivani problem. Naime, unatoč stalnom rastu broja turista koji se dulje vrijeme žele zadržati upravo u našem glavnom gradu, ponuda otvorenih restorana i bistroa još uvijek nije na zadovoljavajućoj razini. Štoviše, zbog korištenja ljetnih godišnjih odmora u najpopularnijim terminima, morat ćete se poprilično potruditi pronaći dobar restoran koji je otvoren. Budući da smo i sami naišli na nekoliko zatvorenih vrata i potragu sveli na panično guglanje alternativnih opcija u hodu, odlučili smo napraviti popis provjerenih adresa na koje i dalje možete navratiti.

Beštija, Masarykova 11/1

Riječ je o bistrou koji je u vrlo kratkom roku stekao brojne stalne goste. Nude vrlo dobre opcije dnevnih jela, a ondje se možete bez problema zaputiti i na večeru u nekoliko sljedova. Svakog se dana otvara u 12.30 i radi do 23 sata, osim nedjelje kad je restoran zatvoren. Nađete li se u centru grada i želite nešto dobro prizalogajiti, "Beštija" je opcija koju trebate imati na umu. (Napomena: bistro neće raditi u periodu od 4. do 18. kolovoza)

Gdje ovih dana otići na ručak ili večeru? Odabrali smo top 8 zagrebačkih restorana koji nisu na godišnjem (фото 1)

Rougemarin, Frana Folnegovića 10 / Petrinjska 2

Jedan od najbolje vođenih ugostiteljskih projekata u Zagrebu radi i tijekom ljetnih mjeseci, i to na obje lokacije. "Rougemarin City" posjetite ako se nađete u centru grada, dok je "Rougemarin" odličan ako se zateknete u blizini Radničke ulice i poslovne zone. Provjereni jelovnici, odlična usluga i vrlo razumna cijena- pogriješiti svakako nećete. Restoran na obje lokacije radi od 11 do 23 sata.

Gdje ovih dana otići na ručak ili večeru? Odabrali smo top 8 zagrebačkih restorana koji nisu na godišnjem (фото 2)

Restorani hotela Esplanade, Mihanovićeva 1

Želite li uživati u vrhunskoj fine dining opciji, ovih dana možete posjetiti i "Zinfandel's", kultni restoran hotela Esplanade koji nas još nikada nije razočarao. Usluga je na najvišoj mogućoj razini, jela su uvijek kreativna i ukusna (imaju i novi ljetni meni!), a ambijent je čaroban. Za slučaj da ste, pak, raspoloženi za bistro varijantu, uvijek možete otići u njihov "Le Bistro". Restoran je otvoren od 6 sati, bistro od 9, a i jedan i drugi rade do 23 sata.

Gdje ovih dana otići na ručak ili večeru? Odabrali smo top 8 zagrebačkih restorana koji nisu na godišnjem (фото 3)

Noel, Popa Dukljanina 1

Tim prvog zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom ne odmara ni tijekom ljeta. "Noel" je svakog dana otvoren od 10 ujutro do 2 sata iza ponoći, i nudi odlična jednostavnija jela u ponudi ručka te elaborirana i kompleksnija jela u okviru večere.

Gdje ovih dana otići na ručak ili večeru? Odabrali smo top 8 zagrebačkih restorana koji nisu na godišnjem (фото 4)

Brokenships Bistro, Katarinin trg 3

Šetnju uvijek prekrasnim Gornjim gradom ovih dana možete upotpuniti i posjetom bistrou čija nas jela uvijek iznova ugodno iznenade. Njihovu bi ponudu možda najjednostavnije bilo opisati kao tradicionalnu sa suvremenim twistom, ali daleko je najbolje da samo otiđete provjeriti o čemu se točno radi. No, imajte na umu da je "Brokenships Bistro" ovih dana otvoren od 18 sati, a radi do ponoći.

Gdje ovih dana otići na ručak ili večeru? Odabrali smo top 8 zagrebačkih restorana koji nisu na godišnjem (фото 5)

Vinodol, Teslina 10

Tražite li ovih dana ukusnu domaću hranu i tradicionalne recepture, u obzir svakako trebate uzeti i ovaj restoran u centru grada. Svakog je dana otvoren od 11.30 do ponoći, a o njegovoj kvaliteti najbolje govori to što je uglavnom pun, i to neovisno o kojem godišnjem dobu pričamo.

Gdje ovih dana otići na ručak ili večeru? Odabrali smo top 8 zagrebačkih restorana koji nisu na godišnjem (фото 6)

SOI Fusion Bar, Ilica 50

Najnoviji azijski street food projekt u Zagrebu je već privukao mnogo pažnje, pa smo ga i sami odlučili posjetiti čim se otvorio. Na meniju restorana nalazi se tek nekoliko jela što znači apsolutnu posvećenost njihovoj pripremi, a između ostalog, tu su gyoze na dva načina, katsu i satay piletina te tuna poke. "SOI Fusion Bar" možete posjetiti svaki dan između 15 i 23 sata.

Gdje ovih dana otići na ručak ili večeru? Odabrali smo top 8 zagrebačkih restorana koji nisu na godišnjem (фото 7)

EverGreen Sushi, Ilica 49

Nijedna lista ljetnih preporuka restorana ne može proći bez omiljene ljetne hrane - sushija. "EverGreen Sushi" se iz godine u godinu pokazuje kao ultimativna value for money opcija, zbog čega mu se posjetitelji stalno vraćaju. Otvoren je svakog dana od 11 do 23 sata.

Gdje ovih dana otići na ručak ili večeru? Odabrali smo top 8 zagrebačkih restorana koji nisu na godišnjem (фото 8)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više