Search

Gdje pojesti dobar hamburger u Zagrebu?

Gdje pojesti dobar hamburger u Zagrebu?

Büro 24/7 izbor najboljih mjesta za hamburger

Urednik: Tina Kovačiček


Sjećate li se prvih mjesta u Zagrebu gdje se mogao pojesti hamburger?

Vjerojatno će vam na pamet pasti Hamby gdje se hamburger mogao pojesti "na brzaka s nogu" ili Ham Ham u Varšavskoj. Od tada Zagreb je po pitanju "tradicionalne američke" kuhinje uvelike napredovao; izborom mesa, veličinom peciva i inovativnim nazivima hamburgera. Otvorila su se nova mjesta i svi nude odličan hamburger ovisno o vašim preferencijama. Ovo je naš izbor mjesta gdje možete pojesti odličan hamburger u Zagrebu!

American Bar Papas
Tuškanac 1

Papas

U ponudi je sveamerička hrana. Osim velikog izbora burgera i hot dogova ovdje posebnu pažnju posvećuju i kolačima: kolači od sira i čokolade, čokoladni brownie i pita od jabuke, a uz to će vam prijati neki od koktela ili pivo kojih ovdje ima preko 30 vrsta. I lista se nadopunjuje. Poseban hamburger je naravno onaj "kućni" Papas burger spravljen od junećeg mesa i sitno narezanih komadića slanine. Na vama je jedino da odaberete hoćete li "lakšu" pljeskavicu od 140 grama ili onu "težu" od 180 grama.

Rocket Burger Cafe
Tkalčićeva 44

Rocket Burger

Vlasnici su sa sobom donijeli originalni hamburger "šmek" iz daleke Kanade. Domaće pripremljeno sočno pecivo topi se u ustima, a posebna pažnja posvećuje se i domaće pripremljenim dodacima. Domaći ukiseljeni krastavci, paradajz i umak pripremljen po posebnoj recepturi ovdje su 'must', a ukusan začinjeni krumpir svakako isprobajte uz jedan Bacon Cheeseburger.

MekPer's
Zagrebačka cesta 194

Mekper's

Iako smješten izvan centra grada, u četvrti Rudeš, ovo mjesto ne smijete zaobići. Mekper's je najpoznatiji po svom Zloburgeru koji zajedno sa svim dodacima teži cca 600 grama. Hamburgeri dolaze sa salatom i domaće pripravljenim umacima, a oblikom više idu širinu. Time se razlikuju po tanjoj, ali ne i manje ukusnoj pljeskavici. A zahvaljujući originalnom interijeru u stilu američkih dinera osjećat ćete se jako "američki".

Rougemarin
Folnegovićeva 10

Rougemarin

Jedno od prvih zagrebačkih mjesta koje je proslavilo američku kuhinju. I danas ostaje jedan od najomiljenijih. Ispočetka samo kiosk s najboljim hamburgerom u gradu, uskoro su se proširili na restoran s unutrašnjim djelom, a odnedavno su povećali i već postojeću ljetnu terasu. Poznati su po velikim hamburgerima i pecivu, a možete birati između pilećeg, svinjskog, junećeg, purećeg mesa te biti dio mini burger partyja koji se redovito održavaju.

Burgeraj
Preradovićeva 13

Burgeraj

Nedavno otvoreni Burgeraj u centru grada pridružio se listi 'it' mjesta. I drže se originalne američke recepture uz originalno točeno pivo iz Brooklyna koje jedino ovdje možete naći. Klasičan hamburger dolazi u double i triple verziji, a također za istraživače tu su Onion Jam Burger, Pepper Jam Burger i Tamari Mushroom Burger. 

Bistro Šalša
Kostelska 11

Šalša

Ova trešnjevačka gastro oaza već neko vrijeme slovi kao mjesto gdje možete kušati fantastičan burger. Ramstek pljeskavice dolaze sa zanimljivim kombinacijama mariniranog povrća, svježe paprike, različitih klica, istarskom pancetom i dresingom od jogurta. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više