Search

Gdje pojesti najbolje palačinke u Zagrebu?

Gdje pojesti najbolje palačinke u Zagrebu?

Donosimo pregled najboljih mjesta


Ako ste ljubitelj palačinki, ova mjesta morate znati

Palačinke su omiljen desert diljem svijeta. Pojam "palačinka" prvi se puta spominje još u doba Rimskog Carstva. Tada su bile više nalik na pogačice i omlet, a jele su se uz med i papar. Palačinke kakve poznajemo danas nastale su u Europi u srednjem vijeku. Smatra se kako je kuhinja Francuza najviše zaslužna za tu neodoljivu kombinaciju jaja, mlijeka i brašna. Danas se u Francuskoj smjesi dodaje maslac te tako nastaju tanke palačinke naziva 'crepes' koje su ujedno i najsličnije palačinkama našega kraja.

Gdje pojesti najbolje palačinke u Zagrebu? (фото 1)
Palačinke se vrlo često spremaju kod kuće. Gotovo da ne postoji kućanstvo u kojem barem jednom nije zamirisala palačinka. Posljednjih godina brojni su ugostitelji također prepoznali njihovu popularnost. Tako su otvorene brojne palačinkarnice, koje su brzo postale omiljena okupljališta brojnih obožavatelja tog slatkog jela. Zagreb također vrvi izborom mjesta na kojima su ljubitelji palačinki pronašli svoju omiljenu kombinaciju okusa. U želji da i vama omogućimo uživanje u ovom popularnom jelu, u nastavku donosimo ponudu najpoznatijih zagrebačkih palačinkarnica.

Sladomazo - Tkalčićeva 32
Palačinka bar Sladomazo, nezaobilazno je mjesto svakog pravog palačinkoljupca. Već punih pet godina opravdava povjerenje i najzahtjevnijih ljubitelja. Svoju prvu palačinkarnicu otvorili su na zagrebačkoj Martinovki, a nedavno su tradiciju ponude palačinki preselili na novu atraktivniju adresu, Tkalčićevu 32. Jelovnik Sladomaza prilično je bogat. Krase ga brojne slatke i slane varijante, koje gostima često otežavaju izbor. Našu pažnju često zaokupi palačinka inspirirana okusom popularne čokoladice Twixa. Palačinka s okusom meksičke tortilje dio je slanog dijela jelovnika, koji nas također uvijek oduševi.

Gdje pojesti najbolje palačinke u Zagrebu? (фото 2)

Galapagos - Horvaćanska 31
Palačinkarnica Galapagos mjesto je s najdužom tradicijom ponude palačinki u gradu. Otvorena je prije punih devet godina na zagrebačkoj Knežiji u obliku malog obiteljskog poslovanja. U ponudi palačinkarnice nalazi se više od stotinu palačinki. Svi sastojci pomno su birani i proizlaze iz isključivo domaće proizvodnje. Kvaliteta ponude ono je čime se vlasnici posebno ponose, a ujedno je i smatraju tajnom svoje dugogodišnje uspješnosti. Najprodavanija slatka palačinka je Čokolada, a od slanih, palačinka s nadjevom sira, šunke i vrhnja. Palačinkarnica Galapagos uskoro se seli u veći prostor, a u bliskoj budućnosti nije isključena ni mogućnost podružnice u centru grada.

Gdje pojesti najbolje palačinke u Zagrebu? (фото 3)

Milky Whey - Dankovečka 5
Palačinkarnica Milky Whey relativno je novo mjesto u gradu. No, poznato je kako se dobre vijesti daleko čuju pa je brzo zadobila brojne obožavatelje i stekla veliku popularnost. Posebnost ove palačinkarnice je u nepostojanju klasičnog jelovnika, a već složena ponuda palačinki rijedak je slučaj. Kombinacije svog omiljenog deserta ovdje najčešće slažete sami, a iznimno bogata ponuda nadjeva vam stoji na izbor. Neodoljiv okus palačinke nije jedino što će vas privući u ovaj prostor. Zanimljiv i zaigran interijer šarenih boja također vas neće ostaviti ravnodušnim.

Gdje pojesti najbolje palačinke u Zagrebu? (фото 4)

Kava Tava - Britanski trg, Ulica Pod Zidom 4, Tkalčićeva 12
Gotovo je nemoguće pisati o palačinkarnicama u gradu, a da se ne spomene savršenstvo okusa palačinki proizašlih iz popularne Kave Tave. Kava Tava mjesto je s već kultnim statusom u gradu. Njen koncept dobro je znani gradski simbol, koji se posljednjih godina razvio na čak tri adrese. Ideja o "činkicama" Kave Tave rođena je za vrijeme posjete jednog od vlasnika New Yorku. Izvorni okusi američkih palačinki tako su vrlo brzo nakon toga stigli u Zagreb. "Činke" Kave Tave možete pronaći u nekoliko okusa. Nutella i bijela čokolada osnovni su im nadjev, a ovisno o sezoni, dodaju im se komadići jagode, naranče i banane koji samo pojačavaju njihov već ionako neodoljiv okus.

Gdje pojesti najbolje palačinke u Zagrebu? (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više